top of page
1. Varför valde du att åka dit du åkte?
2. Krävde det mycket planering/förhandsordnande?
3. Vad har du läst för kurser under utbytet, kan du rekommendera någonting?
WhatsApp Image 2020-07-30 at 11.18.25.jp
California State University, USA, Malin Storhannus

 

 

1. Jag ville åka till USA för att lära mig om marknadsföringskulturen och få kunskap om branding etc eftersom många av de stora företagen man känner till är amerikanska. Jag valde Kalifornien för att det är känt för innovation och kreativitet, och sedan är ju även vädret najs hehe. Har också hört att ”Kalifornien har allt” och det kan jag helt klart hålla med om efter 3 månader i staten.

2. Helt ärligt krävde det en hel del pappersarbete, men jag visste att jag ville åka så det var bara att bita ihop. Det var mycket jobb med visum och att få in allt i tid, så det kräver en hel del planering och ansvar. Däremot känns det inte så mycket så här i efterhand, det är helt klart värt det i slutändan! Det kräver dock att man har en klar bild av vad man vill få ut av utbytet och vad man vill studera för att få ihop en bra ansökan.

3. Jag läser 3 marknadsföringskurser som alla berör branding, promotion och kultur. Sedan läser jag även en journalistikkurs. Jag skulle rekommendera alla (i detta universitet) eftersom lärarna är väldigt professionella och har mycket erfarenhet inom dessa områden. En av mina föreläsare har till exempel jobbat med marknadsföringen för Coca-cola, Pepsi, Yahoo och Samsung, så han ger alltid många exempel på hur företagen tänkte i olika situationer och hur de utvecklade deras kampanjer, vilket är svårt att hitta på google.

bottom of page