top of page

Månadens kahoot 1/2021

Hej på er alla, hoppas ni har haft en bra start på det nya året! Detta år kommer vi ha ett nytt koncept med HSJ. Nämligen HSJ Kahoot!


Första fredagen varje månad kommer en Kahoot publiceras på webben. Temat kan variera, men oftast kommer frågorna handla om saker som varit aktuella i världen under den senaste månaden. I slutet av varje inlägg kommer det även finnas förklarningar till en del frågor för att förtydliga dem. Syftet med detta är också att undvika att någon skulle bli besviken på ett svar som hen tror är felaktigt.


Varje Kahoot kan spelas antingen ensam eller tillsammans med andra på telefon eller dator. Då man spelar ensam tävlar man mot andra som spelar Kahooten ensam, i egen takt. På det mera traditionella sättet, det vill säga att spela tillsammans med andra tävlar man mot de andra som deltar i just det spelet. Då behöver man dock en extra apparat som agerar ”host” under spelet.


Här kommer du till månadens Kahoot om du vill spela själv. (Öppen för de 100 första, avslutas under månadens sista dag.)Här kommer du till månadens Kahoot om du vill spela tillsammans med andra.

Förklaring till frågorna 4, 5 och 6:


4. Visserligen är Joe Biden USA:s 46:e president. Men Grover Cleveland valdes till president i två icke efterföljande val, och var därför både USA:s 22:a och 24:e president.


5. 23.1. byttes Patrik Laine från Winnipeg Jets till Columbus Blue Jackets.


6. Under januari ordnades presidentval i Uganda där Yoweri Museveni haft makten i 35 år. I år utmanades han av före detta artisten Bobi Wine. Yoweri Museveni vann dock, i det högst sannolikt riggade valet.

bottom of page