top of page

Lucka 6 : Socialpolitiska utskottets år!


Julkalenders lucka nummer 6 består av socialpolitiska utskottets verksamhet under året med bilder. Det socialpolitiska utskottet har ordnat mycket olika evenemang under det året och vill tacka alla som deltagit <3


I februari ordnade vi en lyckad välmåendevecka med webbinarie och vaksimning. I början av året hade vi även flera lyckade idrottsturer ute, skrinning och pulkaåkning, i det fina vintriga vädret!

Den legendariska Wapprodden måste tyvärr inhiberas, men på Wappveckan testade vi på Skumppayoga via Zoom, vilket var en succé!
Under höstens gång har ett stort gäng MK:iter fått testa på flera olika saker, bland annat twerking, golf och airyoga.


Den andra välmåendeveckan var också lyckad, speciellt HSA-frukosten som var väldigt mysig!


På hösten fick vi också äntligen fortsätta med MKs idrottsturer, och vilken bättre sport att starta med än volleyboll. När vädret sakta vände mot kallare och kallare, gav vi inte upp utan istället fortsatte innomhus. Under många onsdagskvällar har S:t Olofsskolans idrottssal fått höra glädjeskratten av flera sportande MKiter. I år testade vi även på statskrig, som verkade vara väldigt roligt!


Under gulisveckan hade vi äran att ordna den traditionella HSA Chillkvällen. Under kvällens lopp fick de nya gulisarna spela beach volleyboll, fotboll och BP. För att gulisarna skulle orka hela kvällen, bjöd vi på lite smått och gott som till exempel varm korv och dryckor. Hela kvällen kulminerade i den årliga limbotävlingen, där vi även detta år hade en gulis på sista runden.


Under 2021 deltog vi även i två turneringar: fotboll och innebandy. Fotbollsturneringen gick väldigt fint och vi kämpade vår väg till semifinalerna, som vi spelade mot Delta. Matchen slutade i 2-0 vinst till oss MEN Delta var vinstsugen och gjorde ett klagomål om oss, som sedan ledde till att vi blev diskade… Ingen medalj i år, nyt försök 2022!


Innebandyturneringen hade en bra början med två vinster och en förlust i grundserien. I turneringens andra match mötte vi Delta, som var bekant från fotbollsturneringen.Vi var bättre även i innebandy och vann den 5-1, denna gång kom inte Delta på klagomål utan accepterade förlusten. Vi fortsatte turneringen till kvartsfinalen, som vi tyvärr förlorade med motståndarens 3-2 mål som gjordes på sista minuten. Ingen medalj från innebandyn heller.


Vi spelade även innebandy matchen mot SF klubben, som vi i år vann!


Det gångna året var en stor succé och vi vill ge ett varmt och stort tack till alla som deltog i våra evenemang! <3


Vi kan avsluta med en legendarisk Michael Scott vits: I saved a life: my own. Am I a hero? I really can't say... but, yes.


Socialpolitiska utskottet önskar er alla god jul, gott nytt år och händelserikt år 2022!


bottom of page