top of page

LUCKA 4: DESSA 3 JULMARKNADER REKOMMENDERAR KULTURUTSKOTTET

Hej alla,

kulturutskottet presenterar de tre hetaste julmarknader i Finland som ni absolut ska besöka under december månaden.


Nummer ett är en julmarknad som är när och kär, Gamla stortorgets julmarknad som finner sig i Åbo. I denna idylliska julmarknad hittar du saker att se och göra för en kväll med era käraste. Marknaden har spektakulära och högkvalitativa hantverksprodukter till försäljning, där du kan hitta julprodukter både till ditt hem och som present. Dessutom finns det aptitretande juldelikatesser på marknaden och en speciell stämning ni inte vill gå miste om. På Åbo Gamla Stortorget kan du njuta av vintervädret med varm glögg. Ni kan besöka denna suveräna upplevelse under följande dagar: 5.12., 11.–12.12. och 18.–19.12.2021. Mera information om Gamla stortorgets julmarknad hittar ni här.


Nummer två är Borgå julmarknad. Charmiga Gamla Borgå utstrålar julens idylliska atmosfär med sina vackra trähus. För första gången byggs det ett jultorg på torget i Borgå för en månad. På Borgå jultorg kan du göra härliga upptäckter inom hantverk, matpresenter och dekorationer. Borgå julmarknad är öppen mellan måndag och torsdag klockan 12–20 och mellan fredag och söndag 10–18. Julmarknaden pågår ända tills 21 december. Området har julstämning, försäljare och en gratis kedjekarusell.


Sist men inte minst presenterar vi Tomasmarknaden som vårt tredje alternativ. Tomasmarknaden är Helsingfors äldsta och vackraste julmarknad utomhus. Marknaden satsar på läckra matupplevelser, personliga och högkvalitativa presenter och en lugn julstämning. I hjärtat av marknaden finns karusellen och mat- och cafégården, som inbjuder dig att njuta och smaka på julens smaker. Ni kan besöka Tomasmarknaden från måndag till torsdag mellan klockan 11–19 och fredag till söndag mellan klockan 10–20. Inträdet till marknaden är fritt.


bottom of page