top of page

LUCKA 3: Memoarer från HSA

Denna kalender lucka kommer kanske inte samla några likes men denna memoar är skriven av HSA:s egna Kasper Ridberg “Tabbe”. Denna samma berättelse kommer han att berätta åt sina barn och barnbarn. På grund av HSA:s resursbrister har all fokus lagts på HSA:s andra kalender lucka! En hel del risker togs under inspelningarna av videon! Stay tuned!

Datumet är 14.9.2020 HSA har sin första match i campussport turneringen i fotboll. Solen skiner men förhoppningarna är inte höga. Vi nämligen blev flyttade till en ”högre” serie före turneringens början. Men efter en defensiv prestation som t.om. Micke Rosling skulle har varit nöjd över, spelar HSA 0-0.

Turneringen fortsätter men HSA:s mål hålls tomt och vi börjar göra mål framåt. Nu märker vi att vi kommer inte klara oss om vi anfaller, så med hjälp av Smalldini (Filip von Troil) i försvaret som dominerar motståndare efter motståndare och Joni (lån spelaren från Turun AMK) målet räddar resten så kliver HSA framåt i turneringen. I slutet av grundserien börjar vi märka att vi har en chans att vinna grundserien.

I sista grundserie matchen har vi en chans att säkra serie vinsten och emot kommer Bootlex och vårt sista lock målvakten Joni är sen till matchen så vi släpper in vårt första mål men det var inte de mest chockerande händelsen. Kvällens chock moment kom efter att HSA kvitterat till 1-1, målet gjordes av klubb ikonen, MK:s SoPO, Christopher Zitting . HSA anfaller från höger och HSA:s egna Tabbe (Pargas gåva till MK och HSA) är vid målet och väntar (konditionen räcker inte för försvarsspelet) och får ett otroligt fint inlägg som han utan några problem nickar in.


Efter grundserien ligger HSA som etta i serien. Sedan är det dags för semifinal och final. HSA har i detta skedet inte gjort så mycket mål framåt men släppt bara ett mål bakåt vilket visar att med lagspel kommer man långt.


Semifinalen är en tuff kamp mot opex som tar ledning men med hårt lagspel och duktiga individer kvitterar HSA och tar ledningen. Matchen slutar till slut 2-1 till HSA. Sedan kom finalen och det är första gången som vi börjar tro att vi kan ha en chans att vinna men motståndaren är för tuff och det blir silver (resultatet publicerades aldrig och kommer aldrig att göras). Med tanke på förutsättningarna är silver ett toppen resultat som vi kan alla vara nöjda över. HSA hade många målgörare med det är HSA:s egna Tabbe samt Aleksis Ulander som tar en delad målkung tittel för turneringen för HSA:s del.

bottom of page