top of page

LUCKA 20: PROJEKTUTSKOTTETS TIPS FÖR EN LIT FÖRFEST


Vad är det som förenar MK, barer och andra studerandeföreningar? Jo självklart projektutskottet! Vi i projektutskottet älskar fester som hämtar alla tillsammans. Men föra att göra alla fester till det bästa möjliga krävs såklart en killer förfest. Därför ska vi nu tipsa er alla kära MK:iter inför festsäsöngen vad som gör en riktigt lit förfest.


Projektutskottets 5 tips för en lyckad förfest:


TIPS 1: Samla ihop alla dina festkompisar!

Det är alltid sällskapet som gör festen, och därför är vårt första och främsta tips att inte förfesta ensam. Att förfesta ensam kan också göra dina nära och kära oroliga över din alkoholkonsumtion. Om man gör det tillsammans är det mera som en trend än ett problem!


Du väljer själv ifall du bara bjuder in dina närmaste vänner, eller alternativt bjuder in hela Redovisningsgruppen du endast träffat på Zoom. Även Jodel är ett bra forum för att hitta festsällskap! Ifall du undrar hur många du kan bjuda in i din trånga lägenhet har Projektutskottet utfört en empirisk undersökning och kommit fram till att en ideal mängd människor är 1 person/kvadratmeter.


TIPS 2: Planera program i form av exempelvis olika drickaspel. Nedan har vi samlat en lista på våra personliga favoriter:


 1. Fått POW-märket

 2. Spytt på klubben (hoppas du städade efter dig <3)

 3. Slocknat på klubben

 4. Hånglat (minglat?) med fler än 3 personer under samma kväll

 5. Varit på det legendariska SuFo

 6. Besökt alla klubblokaler (B, F, K, MK)

 7. Dejtat någon från en annan fakultet

 8. Haft en blackout

 9. Hånglat med sin tutor

 10. Simmat i gulispoolen

 11. Gått hem med en SFare

 12. Helsingforsare

 13. Haft en partner som är yngre än en själv

 14. Nån som studerar på amk

 15. Crushat på en lärare

 16. Samma byggnad som jag

 17. Blivit utkastad från en bar/klubblokal

 18. Vaknat upp efter en utekväll och inte vetat var man befinner sig

 19. Deltagit på Glöggrundan

 20. Simmat i Aura Å

 21. Sprungit Paavo Nurmi

 22. Min kompis ex

 23. Varit otrogen

 24. Simmat i en fontän

 25. Tagit en shotskida

 26. Blivit under bordet i Beer Pong


 • Most likely to:

 1. Att aldrig bli färdig

 2. Att gå hem med en HHÅA lärare

 3. Att simma i Aura å

 4. Att tappa bort alla sina saker under en utekväll

 5. Att bli utslängd från en klubblokal eller bar

 6. Att ragga upp någon ikväll

 7. Att slockna eller gå hem först

 8. Att gråta under en utekväll

 9. Att söka till MK:s styrelse

 10. Att ha sex på klubbenTIPS 3: Starta en jam session på spotify


“VEM ÄR DJ!?!?!?!?” är kanske den mest hörda frasen på förfesten. Är du trött på att hela tiden måsta pausa intressanta konversationer för att visa ditt ansikte för Face ID då någon vill köa “Friday” för 4e gången på en timme? Starta då en Jam Session på din Spotify vilket möjliggör att dina vänner alldeles själv kan köa sina favorit kom-igång låtar!


PS: Du kan självklart också ta bort de värsta sångerna ur kön från din egen telefon, men var försiktig - detta kan göra någon väääääldigt upprörd, speciellt om det är frågan om Bella Ciao eller Tandtråd.


TIPS 4: Ha ett tema


Detta simpla tips gör att de som är påväg på förfesten är trippelt mer taggade. Våra favoriter just nu är exempelvis: Anything but a Cup, Drinktävling (alla hämtar ingredienser till en drink och gästerna betygsätter dem) eller ett hederligt knytkalas.


TIPS 5: Regler och straff


Är du som oss och stressar över att inte hinna dricka tillräckligt under förfesten och därmed spendera alltför mycket pengar i baren? Oroa dig inte! Genom att göra upp regler och straff för din förfest kan du garantera att hela gänget får i sig tillräckligt vete-smoothie före det är dags att gå ut och köa. Här har du några prima exempel:


Alla får endast dricka med fel hand. Om du blir fast av att dricka med “rätt” hand, måste du chugga resten av ditt glas.


Förbjudna ord: varje gång du säger ett förbjudet ord måste du ta fem klunkar av din drink. Några tips på förbjuden frukt: stonks, bonks, lit, ou jee jee, skål, svordomar


Ha väckning på varenda timme. Då klockan ringer måste alla halsa det de har kvar i glasen!bottom of page