top of page

LUCKA 17: Vi presenterar firman! -- vi menar ekonomiutskottet

Bakom dagens lucka hittar vi gänget i firman! Eller ja, vi menar förstås ekonomiutskottet. De håller det professionellt och presenterar sig därför som karaktärer från Suits eller The Office (helt baserat på vem de bäst känner igen sig med).

De delar med sig av sina bästa investeringstips och hetaste skvallret från kontoret.


Frågor:

 1. Vem är du?

 2. Roll inom ekonomiutskottet?

 3. Hur länge har du varit på firman (utskottet)?

 4. Favorit skvaller på kontoret?

 5. Bästa investeringstipset

Samuel “Litt” Skrifvars

 1. Jag är ingen annan än Samuel “Litt” Skrifvars, firmans egen specialist inom företagsfinansiering. Min vardag går ut på att sköta om räkenskaperna på firman med en balansomslutning på flera siffror. Utöver det här gillar jag på min “fritid” att gå på gyttjebad (viktigt att komma ihåg är dock att fritid är främst för förlorare)

 2. Jag fungerar som senior partner (utskottsordförande) i firman. Till min roll hör att styra firman och ta hand om mina associates.

 3. Tack vare min enastående charm blev jag befordrad till senior partner redan då jag i januari inledde mitt första år i firman.

 4. Det ryktas att vi har en ny senior partner på firman som börjar i januari. Han kommer snabbt att förstå att ingen jävlas med mig.

 5. Nu lönar det sig att vara vaksam på marknaden. Därför rekommenderar jag att ni investerar i er själva genom att ha ett skönt jullov och njuta av pausen!


Rasmus “Ryan Howard” Sundqvist

 1. Jag är Rasmus “Ryan Howard” Sundqvist. Jag är firmans nyaste anställda, chefen tror vi är bästa kompisar men jag tycker han kan ha konstiga idéer ibland

 2. För att vara helt ärlig vet jag inte riktigt vad jag gör på firman, men chefen textar mig hela tiden och frågar saker han nog borde veta själv också

 3. Jag har arbetat ett år på firman och min prövotid tar slut 31.12, thank god!

 4. Jag har hört att det kommer ske stora förändringar i personalen, vi måste alltså troligen byta namn på firman igen…

 5. MK the Paketbil


Laura "Donna" Leino

 1. Jag är Laura "Donna" Leino, efter att jag varit senior partner förra året blev jag kvar på firman och chilla i bakgrunden. På fritiden gillar jag att diskutera hur mycket pengar företaget ska spendera på roliga grejer

 2. Hjälper mannen som stal mitt jobb med alla möjliga frågor som han har. Har också hjälpt med årsfestens budget så vi sku ha råd med open bar på sillisen!

 3. Jag har varit på firman nu i 2 år, frågan är blir detta sista året?

 4. Har hört skvaller att de av oss som kommit in 2017 kommer att sluta efter detta år

 5. MKs nya klubblokal


Rasmus “Jessica🤝” Lundmark

 1. Vem är du? Rasmus “Jessica🤝” Lundmark. Firmans hushållare.

 2. Roll inom ekonomiutskottet? Håller i trådarna med min långa erfarenhet av partners före och efter min tid. Försöker ge goda råd och tips för att säkerställa att ekonomin sköts konsekvent och enligt plan medan vår företagsfinansierare Samuel springer omkring.

 3. Hur länge har du varit på firman (utskottet)? En stund. Har fått diskutera investeringar, projekt, budget och anskaffning ett och några extra andra år.

 4. Favorit skvaller måste vara de udda investeringar som kommande partners har funderat på. Håller budgeten?

 5. Ifall du skulle ha fått det bästa investeringstipset igår skulle vi kunna pensionera oss på en paradisö med strand och klubblokal. Ifall du missade bästa tipset om att börja spara och investera igår är näst bästa investeringstipset att börja investera idag. Au revoir och god jul vi träffas i klubblokalen på paradisön!


Felix ”Michael Scott” Wuorio

 1. Felix ”Michael Scott” Wuorio. Efter att ha varit chef över Oy MK-pengar Ab blev jag nedflyttad, men låtsas ännu som att jag har nåt att komma med.

 2. Fifflar med investeringarna medan vår mest erfarna medlem inte är närvarande.

 3. Jag har varit på firman i tre år med ett fjärde på väg (i hopp om gamyltillägg).

 4. Har hört att alla i firman får årsfesten gratis nästa år!

 5. ”You miss 100% of the shots you don’t take - Wayne Gretzky” - Felix Wuorio
God jul önskar ekonomiutskottet!✨

bottom of page