top of page

HSJ Tipsar: 10 saker att göra under lockdown

Hej på er!

Eftersom Finland har inlett lockdown igen och det även talas om att införa utegångsförbud, vill vi hjälpa dig med lite tips om saker du kan göra hemma för att göra denna tid lite roligare!


Tips 1

Handla in ingredienser till samma maträtt med en kompis, och laga samma mat tillsammans över facetime eller annan kanal. På så sätt kan ni umgås medan ni lagar och njuter av samma mat och dryck :)


Tips 2

Förbered dina favoritsnacks, ring en kompis på facetime och kolla film tillsammans.


Tips 3

Känner du att du vill kombinera ditt intresse för träning och musikaler? Kör “Mamma Mia dance workout” på youtube, finns både del ett och två! Du får ett bra träningspass hemma med bra musik.


Tips 4

Beställ hem blommor åt dej själv för att pigga upp hemmet! Ifall du själv känner att du klarar dig bra utan ett blombud och har en slant över, kan du komma ihåg en vän och Wolta blommor hem till dem :)


Tips 5

Gör om hemma. Du behöver inte flytta om soffor och bord, men redan att ändra plats på lite vaser och skålar kan göra stor skillnad och friska upp din lägenhet!


Tips 6

Lägg ett pussel! Du får bra träning för hjärnan och denna aktivitet är överraskande tidskrävande.


Tips 7

Färglägg! Det är inte endast för barn utan även i vuxen ålder är det ett sätt för många att koppla av. Ifall du inte har kritor eller annat material hemma, finns det nätsidor för färgläggning.

Kolla t.ex. Disneys “Coloring pages” på https://lol.disney.com/games/coloring-pages

eller lite mer krävande bilder på http://www.supercoloring.com/collections/coloring-pages-for-adults


Tips 8

Klipp ditt hår i nya frisyrer. Ifall det misslyckas behöver ingen få veta ;)


Tips 9

Gör en lista på alla saker som du vill göra efter att läget blir normalt igen, och se sedan till att checka av sakerna på din lista efter pandemin!


Tips 10

Gör alla saker som Rapunzel i filmen “Tangled” sjunger att hon gör om dagarna. Hon levde trots allt i karantän i 18 år :)bottom of page