top of page

HOROSKOP vol 2

Hej, vad roligt att du hittat hit! Nu är det dags för mera horoskop! Jag skrev tidigare om hur horoskop handlar om mycket mera än att enbart förutspå framtiden och därför är det intressant att alltid lära sig mera. Horoskop handlar om att analysera hur astrologiska placeringar påverkar människors beteenden och personligheter. I diskussioner om horoskop är de populäraste frågorna som jag brukar få något i stil med: Vem passar jag bäst ihop med? Hurdan är jag i relationer? Därför ska jag berätta mera om det idag!


Väduren (Aries), 21 mars - 19 april

Väduren, som ofta beskrivs som väldigt målmedveten, är framåtsträvande då det gäller förhållanden. Väduren brukar ganska snabbt veta om de är intresserade, och om de vill ha någon så vågar de genast ta sig för. De är alltså inte rädda för att ta det första steget. Eftersom Väduren är tävlingsinriktad är det vanligt att de älskar “the chase’’, dvs. att försöka få någon, och de orkar göra detta en lång tid utan att tappa intresse (såsom t.ex. Vågen). Väduren, som också är mycket energisk, kan dock lätt bli uttråkad och detta kan även ske i ett förhållande. De ger mycket i ett förhållande (speciellt mycket passion) men de förväntar sig även en hel del tillbaka. Väduren skulle stereotypiskt passa bäst med Lejonet eller Skytten eftersom de har samma element, eld, och därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den fartfyllda Tvillingen eller det motsatta tecknet Vågen.


Oxen (Taurus), 20 april - 20 maj

Oxen älskar romantik och klyschig kärlek, fast deras envisa yttre kanske inte skulle erkänna det. De beskrivs ofta som lugna, och denna egenskap kan också ses i förhållanden. Oxen gillar att ta det sakta men säkert, men de vet oftast ändå vad de vill (till skillnad från t.ex. Vattumannen som kanske till och med efter 3 år inte ännu heller vet vad de vill). Oxen är mycket lojal och söker stabilitet, och vill därför också ge detta till sin partner. Deras största styrka och svaghet är deras envishet. Envisheten medför att Oxen är en pålitlig partner som kämpar för förhållandet samtidigt som den envisa attityden också kan vara orsaken till stora problem i förhållandet. Oxen skulle stereotypiskt passa bäst med Jungfrun eller Stenbocken eftersom de har samma element, jord, och därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den familjeorienterade Kräftan eller det motsatta tecknet Skorpionen.

Tvillingarna (Gemini), 21 maj - 20 juni

Tvillingarna, som nästan alltid är fyllda av energi och är mycket otåliga som personer, kan ge samma energi till förhållanden. De kan vara väldigt flummiga men samtidigt enormt charmiga, vilket gör att de lätt kan väcka intresse utan att de själva vet om det. En Tvilling är det stjärntecken som är mest sannolikt att vara tre månader med samma person utan att tänka på (eller förstå) att de är i ett förhållande. Tvillingarna är mycket optimistiska, de gillar att vara kring andra människor men de kan ibland ändå ha svårt för ett förhållande: de vet inte helt vad de vill eller så vill de ha flera personer på en gång, och kan därför vara lite hala. Däremot, då den optimistiska Tvillingen är i ett förhållande bjuder de mycket på sig själva och gör allting för att få den andra personen att skratta. Tvillingen skulle stereotypiskt passa bäst med Vågen eller Vattumannen eftersom de har samma element, luft, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den målmedvetna Väduren eller det motsatta tecknet Skytten.


Kräftan (Cancer) 21 juni - 22 juli

Den empatiska Kräftan söker ofta ett seriöst förhållande, och ifall man stereotypiskt skulle säga att det är något stjärntecken som sannolikt alltid är i ett förhållande så är det Kräftan. De älskar att lyssna, hjälpa och stödja i alla relationer, vilket gör att de blir extra investerade i förhållanden och kan dessutom falla för någon mycket snabbt. Kräftan är ett familjeorienterat stjärntecken, alltså söker de någon som tycker om att spendera mycket tid med sin partner och som är tillgiven (och besvarar Kräftans oändliga behov av närhet). Kräftans största problem i relationer är deras svartsjuka sida som lätt kan orsaka konflikter, men på samma sätt som Oxen är de nästan alltid villiga att ihärdigt kämpa för relationer. Kräftan skulle stereotypiskt passa bäst med Fiskarna eller Skorpionen eftersom de har samma element, vatten, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den omtänksamma Jungfrun eller det motsatta tecknet Stenbocken.


Lejonet (Leo), 23 juli - 22 augusti

Även om Lejonet är ett stjärntecken som har elementet eld, skiljer de sig en del från de två andra med samma element då det gäller kärlek. Till skillnad från Väduren och Skytten, som söker ett mycket fartfyllt förhållande, så vill Lejonet hellre ha ett stabilt förhållande. I ett förhållande är lojalitet avgörande för Lejon, de vill framför allt ha mycket respekt av sin partner och är också redo att själv hålla standarden. Eftersom Lejon gillar att stå i centrum, kräver de också mycket uppmärksamhet av sin partner. De älskar att bli älskade (och stundvis även drama). Även om Lejon ibland kan framstå som fåfänga, värderar de egentligen även mycket annat i relationer och är alltid redo att dela med sig av sin glädje. Lejonet skulle stereotypiskt passa bäst med Skytten eller Väduren eftersom de har samma element, eld, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den charmiga Vågen eller det motsatta tecknet Vattumannen.


Jungfrun (Virgo) 23 augusti - 22 september

Den tilldragande Jungfrun är ofta lugn och jordnära, och söker stabilitet och mogenhet i ett förhållande på samma sätt som de två andra stjärntecknen med jord som element. Jungfrun är dock naturligt väldigt charmig och är mycket bättre på att flirta än de mera klumpiga Oxen och Stenbocken. Jungfrun bidrar med mycket till relationer eftersom de är mycket hjälpsamma, noggranna och omtänksamma. De bryr sig mycket och är därför också mycket lojala (trots att de är ökända för att flörta mycket, oberoende av förhållandestatus). Jungfrun har också en mycket självkritisk och osäker sida, och behöver därför en förstående och uppmuntrande (och mera optimistisk) partner. De sätter ofta andra framför sig själva och är därför mycket investerade i relationer. Jungfrun skulle stereotypiskt passa bäst med Stenbocken eller Oxen eftersom de har samma element, jord, och därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den mystiska Skorpionen eller det motsatta tecknet Fiskarna.


Vågen (Libra) 23 september - 22 oktober

Den sociala och pratsamma Vågen är likt Oxen styrd av planeten Venus. Detta betyder att de ofta söker efter romantik och relationer i livet. Till skillnad från Oxen, som är stabil och lugn, är Vågen sprallig och lättsam och deras charm beskrivs som oemotståndlig (de är alltså inte lika klumpiga som Oxen då det kommer till att flirta). De har en naturlig, positiv utstrålning som gör att det ofta kan finnas flera intresserade. Vågen kan dock ibland vara väldigt obeslutsam, vilket gör att de ibland kan spela lite för mycket på sin charm och kanske leker mera intresserade än vad de egentligen är. Vågen har samma problem som Väduren: att de lätt blir uttråkade och detta kan vara problematiskt i relationer. Deras diplomatiska sida gör ändå att de ofta är bra på att lyssna och ta i hänsyn andras åsikter i relationer. Vågen skulle stereotypiskt passa bäst med Tvillingarna eller Vattumannen eftersom de har samma element, luft, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara det medryckande Lejonet eller det motsatta tecknet Väduren.


Skorpionen (Scorpio) 23 oktober - 21 november

Den mystiska Skorpionen har svårt att öppna upp sig för människor och gillar därför att lita bara på ett fåtal nära människor. De har liknande problem i förhållanden, dvs. problem med att öppna upp sig och lita på människor, vilket gör att de ibland kan kännas som ointresserade och distanta trots att deras emotionella sida egentligen kräver närhet. Skorpionen beskrivs som det mest passionerade stjärntecknet och i relationer brukar Skorpionen vara mycket lojal, beskyddande och hängiven. När en Skorpion vågar öppna upp sig vet man att de verkligen bryr sig och då lönar det sig inte att bryta tilliten (Skorpioner är kända för att vara väldigt svartsjuka och hämndlystna). Skorpionen skulle stereotypiskt passa bäst med Kräftan eller Fiskarna eftersom de har samma element, vatten, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den (i smyg) gosiga Stenbocken eller det motsatta tecknet Oxen.


Skytten (Sagittarius) 22 november - 21 december

Den spontana Skytten är känd för att vara rädd för att förbinda sig alltför seriöst till någon eller något. I relationer söker de någon som är lika galen som de själva, en person som har samma galna humor. De finner det ofta omöjligt att hitta denna person (av både begrundade och icke-begrundade orsaker) och likt Vattumannen erkänner de kanske inte alltid när det finns starka (romantiska) känslor med på spel i relationer. Skytten, som inte tar livet onödigt seriöst, som vill ha mycket spontanitet i livet och som är öppen för allt, vill inte ha den traditionella romantiska relationen som ofta ses på film utan något annat och unikt. Skytten skulle stereotypiskt passa bäst med Lejonet eller Väduren eftersom de har samma element, eld, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den unika Vattumannen eller det motsatta tecknet Tvillingarna.


Stenbocken (Capricorn) 22 december - 19 januari

Den karriärsdrivna och flitiga Stenbocken söker en likasinnad partner, dvs. någon som är stadig och har en stark vilja. De brukar ofta veta vad de vill i livet och i kärleken, men de kan ibland vara väldigt klumpiga flirtare - speciellt då de ofta uttrycker sig genom avancerad sarkasm. Även om de utåt sett ibland kan verka väldigt seriösa och hårda, visar de sin mjukare sida i förhållanden (och den här mjukare sidan kan vara överraskande känslosam och gullig). Stenbocken gillar att skapa trygghet i relationer och de är väldigt hängivna till sin partner. Även om de ibland, till skillnad från Skytten, omedvetet kan ta livet onödigt seriöst, har de en unik förmåga att både vara rationella och emotionella i relationer. Stenbocken skulle stereotypiskt passa bäst med Oxen eller Jungfrun eftersom de har samma element, jord, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den fängslande Fisken som eller det motsatta tecknet Kräftan.


Vattumannen (Aquarius), 20 januari - 18 februari

Den originella Vattumannen söker också unika relationer, och de dras både till saker och personer som står ut från mängden. Vattumannen beskrivs ofta som det stjärntecken som är minst (synligt) emotionell och därför är kärleksrelationer ibland ett svårt område för dem. De gillar att vara fria och självständiga och har därför kanske inte helt samma kärleksideal som t.ex. den väldigt romantiska Oxen eller Vågen. Det kan ta länge före en Vattuman erkänner för sig själv att känslor uppkommit och de är bra på att undvika situationer (och personer) som är väldigt känsloladdade. Då en Vattuman (äntligen) hittar rätt är relationen dock ofta något helt annat och ofta mycket långvarig. Vattumannen är objektiv, omsorgsfull och påhittig vilket också gör att de ofta är bästa vänner med sina partners. Vattumannen skulle stereotypiskt passa bäst med Vågen eller Tvillingarna eftersom de har samma element, luft, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara Skytten, som undviker romantiska känslor i samma grad, eller det motsatta tecknet Lejonet.Fiskarna (Pisces), 19 februari - 20 mars

Den emotionella Fisken söker ofta mycket djupa och meningsfulla förhållanden. De blir kära väldigt snabbt men det kan ta en väldigt lång tid för dem att berätta om sina känslor. Den snälla och emotionella Fisken är också ökänd för att ha otur i kärleken, och eftersom de blir så investerade i förhållanden brukar man ibland säga att detta stjärntecken är mest sannolikt att sitta och fortfarande drömma om sitt ex eller någon annan från det förflutna som det aldrig blev bra med. Även om det tar extra mycket tid för Fisken att komma över den de egentligen vill eller ville ha, är de mycket bra på att dölja detta genom att vara naturligt mycket charmiga och flirtiga, och därför även aningen hala. Då Fisken hittar rätt person är det dock klart och tydligt att livet efter det kretsar endast kring en person (och gamla spöken släpps nog fria då). Fiskarna skulle stereotypiskt passa bäst med Kräftan eller Skorpionen eftersom de har samma element, vatten, och har därmed liknande värderingar, men överraskande bra val skulle också vara den lojala Oxen eller det motsatta tecknet Jungfrun.


***

Men jag är typ den blygaste Väduren någonsin? Jag är inte alls en så energisk Skytte eller Tvilling? Jag är Kräfta eller Oxe, och tycker inte alls om romantiska saker i denna betydelse?


Här följer ytterligare en avslutande påminnelse. Ifall något inte stämmer med ditt egna horoskop är det säkert på grund av alla andra placeringar som du har. Då det gäller bland annat kärlek, så sägs det att det stjärntecken som man har i planeten Venus spelar en väldigt stor roll, så det kan vara intressant att kolla upp. Ifall du vill veta mera om dina andra placeringar och annat dylikt skoj, rekommenderar jag appen Co-star. Man kan se hela sin astrologiska karta och dessutom får man skräddarsydda, mysiga dagliga quotes (!!!). Annars går det såklart också bra att googla.


bottom of page