top of page

De bästa Åbo tipsen!

Nyinflyttad till Åbo eller bara inte ännu hunnit se det bästa med staden? Kanske du har slut på alla ideer eller möjligtvis behöver ett nytt dejtingtips. Här listar HSJ 7 st guldklimpar med den bästa studiestaden.


Maanantai market

  • Shoppa loss med en studerande budget samtidigt som du gör ditt för att rädda världen. Maanantai market som ligger på kristinegatan säljer second hand kläder för både kvinnor och män, de har dessutom ett café som kan vara värt att testa! Eller om du behöver lite extra pengar så varför inte sälja lite av dina kläder du inte använder mera.

Vandringsleder

  • Saknar du naturen när du bor i Åbo? Då finns det flera utmärkta gångleder både i centrum av Åbo samt utanför. Nära centrum finns det t.ex. en som går från Domkyrkobron till st. Marie kyrkbron och runt tillbaka samt vid Halistenkoski finns det även en. Även utanför centrum hittar man fina vandringsleder som t.ex. Runsala, Pomponrahka, Runosmäki och Kurjenrahka.

Restauranger

  • Ifall du är trött på studentlunchen och har lite extra pengar, finns det många bra restauranger i Åbo. T.ex Ludu eller Kakolan ruusu har båda väldigt god mat. Passar bra till både kompisgäng och dejt sällskap.

Kart in

  • Söker du något roligt att göra med några kompisar så kan man även åka karting i Åbo. Detta kan man t.ex. göra på Kart in Club Turku där du dessutom får medlemspris ifall du visar upp MK-tarran (mera info om rabatten i veckomailet).

Funikularen

  • Har du hört om Funikularen eller kanske läst om den i nyheterna? Funikularen, även känd för jumikulari, är en bergbana som åker upp för Kakolabacken. Perfekt dejtingtips då den har en tendens att stanna mitt i, och ger dig därmed tid att lära känna varandra och se hens goda/dåliga sidor.

Ullakko

  • En perfekt bar för dig som gillar drinkar. Ullakko finns belägen ovanför Nordic Pizza place (ingång genom deras dörr) och är ett mysigt ställe som bjuder på många olika sorters drinkar. Ett ställe som endast vissa vet om ;)

Bio

  • Vad sägs om en biokväll? I Finnkino som ligger helt i centrum kan du gå och se på bio. Det bästa är att dom även har studeranderabatt på vissa dagar. Kolla in deras hemsida för mera information om detta intresserar dig.bottom of page