top of page

Vad göra under en vårvinter utan snö?

I skrivande stund är vi i mitten av februari och snön lyser fortfarande med sin frånvaro. Denna vinter (egentligen borde det kallas för en förlängd höst...) har annars också varit riktigt katastrofal för oss snöälskare så därför tänkte vi på HSJ tipsa om annat man kan göra istället för alla roliga vinteraktiviteter.

1. Klättring

Klättring är en gren som hela tiden blivit allt mer populär men det är väl inte så konstigt med tanke på hur kul det är! Om du tycker att väggklättring känns helt för tråkigt och längtar efter större utmaningar så kan du alltid prova på friklättring, eller bouldering, där man klättrar olika rutter på en vägg helt utan någon annans hjälp. I Åbo går det att göra båda två, det finns Turun Kiipeilypalatsi som ligger vid Turun Yliopisto där ett engångspass för studerande (tis-fre ända fram till kl. 16.30) kostar 11€ inklusive utrustning, annars är avgiften 15€. Sedan finns det Bouldertehdas som ligger i Österås där ett engångspass kostar 7€ på vardagar före kl. 15, annars kostar det 10€.

2. Skrinning

En av de få vinteridrottsgrenarna som inte kräver flera minusgrader och snö är utomhusskrinning. Perfekt för dig som vill få lite vinterkänsla och samtidigt få en ordentlig dos av frisk luft. Det enda du behöver är ynka 2,02€, eventuellt några kompisar och sedan är det bara att dra till Barkplan för att skrinna!

3. Simning

Känns det som att utomhusaktiviteter och vintergrenar inte riktigt är din grej? Eller har du alltid velat simma i Finlands till bassängytan största simhall? Då skall du styra kosan mot Impivaaras simhall! För 5,5€ får du simma hela dagen om du så vill och om du vill betala extra (2,5€ för åbobor) så kan du även delta på olika vattengymnastiktimmar.

4. Badminton/squash/racketball

Ta med en kompis och far till Manhattan Sport Center för att spela något av de ovannämnda grenarna. Ännu bättre är det om någon av er är medlem i Campussport för då får ni en bana för 5€/h (mån-fre kl. 8-16.30) istället för ca. 10€ som det annars kostar. Äger du ingen racket? Oroa dig inte, det är också möjligt att hyra utrustning på plats!

5. Skidning

Om du mot förmodan känner att du bara måste få skida så är det faktiskt inte helt omöjligt. I Pemar (bättre kanske känt som Paimio) finns det en skidtunnel där det går att skida oberoende av väder! Tyvärr är det ju inte samma sak som att skida utomhus på natursnö men det är definitivt bättre än ingenting. Så ifall du har tillgång till bil eller på ett annat sätt kan ta dig till Pemar och Finnfoam Paippi så kan detta absolut rekommenderas. Ett engångspass för studerande kostar 10€.

bottom of page