top of page

LUCKA 22: HSJ tipsar om sista minutens julklappar


Tillverka sylt

Sylt passar perfekt med en av julens favoritdesserter; ostbrickan. Dessutom är sylt väldigt enkel att tillverka. Kolla in basrecept för sylt här: https://www.ica.se/recept/grundrecept-sylt-720574/ och tillverka med valfri frukt / bär.

Tillverka din egen choklad Köp lite Fazers blå, smält den i vattenbad eller mikron (var försiktig dock att inte bränna chokladen om du smälter den i mikron), blanda i valfria ingredienser (bär, salta nötter eller t.ex. pepparmynta) och låt stelna i kylskåpet. Söndra sedan chokladen och paketera bitarna t.ex. i en glasburk eller papperspåsar!

Baka kex Vem skulle inte älska kex? Speciellt om de är tillverkade med kärlek. Kolla in ett klassiskt Chocolate chip cookies -recept här: https://www.koket.se/chocolate-chip-cookies . Om du inte har tid att tillverka kexen, kan du också även sätta in torra ingredienserna färdigt i en söt glasburk, och skriva på kortet att du gärna tillverkar dem tillsammans.

Skriv personliga presentkort Du kan ge presentkort på vad som helst, här kommer några idéer din nära och kära kommer definitivt uppskatta; en massage, att du lagar middag, att du städar X antal gånger/timmar, frukost i sängen, att du agerar barnvakt eller t.ex. ett stugveckoslut ihop.

bottom of page