top of page

LUCKA 4: Externa utskottet rekommenderar resmål

December månad har börjat och slutet av andra perioden närmar sig. Framför oss har vi tenter, inlämningsuppgifter, seminarier och ett och annat. Man går till skolan när det är mörkt och kommer tillbaka när det är mörkt. Snart är det jul och det värmer själen, men vårens sista halvår kommer fortfarande snabbt. Koppins kaffe hjälper hoppeligen till en liten stund till att pigga upp mörkret i själen - men var inte rädda - Externa utskottet har listat ut tre resemål för våren åt hurtiga MK-iter som behöver en liten belöning efter tuffa läsåret!

Köpenhamn


Danskarna är en av de lyckligaste människorna på jorden - i Köpenhamn får du definitivt uppleva “Hygge”-livsstilen på bästa sätt. Skandinaviska pärlan i Danmark har färgglada hus, en mysig kanal och hamn samt mycket mer. Njut av Tivoli, som är en nöjespark från 1800-talet, spåna in Den lilla sjöjungfrun eller besök en av de äldsta gågatorna Strøget. Att gå in till Nyhavn för att äta på goda restauranger eller för en drink är också en bra idé!


Köpenhamn blandar både på det nya och det gamla - kända slott, byggnader och parker är belägna i Köpenhamn. Köpenhamn har en internationell samt nordisk atmosfär och erbjuder flera, mångsidiga upplevelser!


Flyg från Helsingfors-Vanda flygfält till Köpenhamns flygfält Kastrup fram och tillbaka brukar vara kring 100€, oftast även på den billigare sidan


Prag


Prag har vuxit fram som en av de mest populära resmålen inom Östra Centraleuropa. Prag präglas av historiska byggnader från tiderna i Barocken, pompösa slott samt bland annat Charles Bridge, som är en av de äldsta broarna i Europa.


Förutom fin omgivning är det lätt att finna god mat samt dryck för ett billigt pris. Under våren samt sommaren brukar det finnas möjlighet för uteservering. Det hävdas även att en stop öl i Prag kostar mindre än vatten - i snitt ynka 1.20€!


Prags gamla stad är ett populärt ställe för att uppleva stadens gamla charm, men även för att se astronomiska klockan som har installerats år 1410. I Prag finns det ett KGB-museum, där man får lära sig om när kommunism rådde över landet samt massa annat spännande.


Flyg från Helsingfors-Vanda flygfält till Prags flygfält Václav Havel fram och tillbaka brukar vara kring 150€.

Lissabon


Lissabon är Portugals huvudstad och beskrivs som ett livligt, färggrannt samt kulturellt rikt resemål. Staden ligger vid medelhavet och präglas av byggnader i barock- samt neoklassisk stil - även katedraler och palatser infinner sig i staden. Lissabon har muséer, gallerier samt restauranger nära till havs. Det finns även möjlighet till att besöka mysiga byer utanför Lissabon. Det finns även ett populärt akvarium i Lissabon!


I Lissabon kan du njuta av goda dryck (speciellt viner och cocktails!) samt god mat för billigt pris. Spana in de fina uteserveringarna i fint väder och njut en espresso i stadens vimmel!


Staden erbjuder en hel del kulturella upplevelser - bland annat musik, dans samt shopping. Atmosfären i staden beskrivs ofta som avslappnad och lokala folket som sociala. Staden är i allmänhet väldigt mångsidig och erbjuder allt mellan intressant kulturellt arv, mat, evenemang samt fina stränder.


Flyg från Helsingfors-Vanda flygfält till Lissabons flygfält fram och tillbaka brukar vara runt 200-250€, beroende på ifall man tar ett rakt flyg. Ifall man överlever med en eller fler mellanlandningar brukar flygen kosta under 200€!


God jul önskar hela Externa utskottet!

bottom of page