top of page

LUCKA 16: MK-listan testar Streban

Det är fredagkväll och du är lite småsugen på vin, orkar inte ligga hemma och lunchen du åt klockan 12 mättar inte mera, vad gör du?

Vi bestämde oss med årets MK-listan delegater (Lindström, Ojala, Vidlund och Wicklund) för att testa Kårens Street Food Bar, med andra ord Streban. Streban ägs av ÅAS, så med andra ord är det från studerande till studerande.

Klockan är lite över åtta på fredagkväll och vi köar till disken. Det är en aning svårt att hitta bord, men till vår tur blir ett av de största borden ledigt just när vi fått beställt mat och dryck.

På menyn finns det en hel del intressanta alternativ och allting verkar man få som vege också!

Vi har redan en gång testat God Sås Korean BBQ sandwicharna så nu tar vi och testar superfries, både Philly och Korean. På ytan finns det sallad och sås men när du hugger i hittar du proteinet (höna, seitan eller entrecote) och franskisarna! Riktigt gott med andra ord.

Efter att vi har ätit klart börjar vårt bord fyllas av våra kompisar och plötsligt är vi redan nio stycken runt bordet. Vi har tagit Trivial Pursuit till vårt bord och det härjas och tävlas. Spelet är inget att rekommendera med vissa för ivriga tävlare, med vissa för analytiska och vissa “could not care less” spelare. (Se mer från PR-utskottets lucka vilka sällskapsspel som rekommenderas)

Nu är någon hungrig igen. No problem, till näst prövar vi på Langos, som är någon sorts friterat potatisbröd! Mat får man fram till två timmar före stängning.

Langosen uppskattades av alla, gott!!

Efter flera timmars spelande och många drinkar, öl och vinglas senare kan MK-listan varmt rekommendera Streban! Jallu-cocis drinken delade dock åsikter.

Vi väntar med iver på fler bordsspel att testa, men maten, drickorna och de studerandevänliga priserna är 5/5. Ett stort plus får svenskspråkig och supertrevlig service!

VAD? Street Food Baren

VAR? På Kåren, första våningen!

NÄR? 16-00 på vardagar och 16/18-02 på veckoslut!

VEM? Alla, både vi och våra finskspråkiga TuKY-vänner trivdes bra!

VARFÖR? God mat, billig dryck, bra läge!

bottom of page