top of page

LUCKA 15: 15 stages of krabbis

Julen är på kommande och det är dags för lucka nummer 15 i HSJ:s julkalender. KGB är proffs i festande och detta betyder att de också studerat flertal krapulantiska tillstånd. I dagens lucka presenterar KGB 2018 femton steg av den välkända folksjukdomen “dagen efter”, njut!

1. Väckning

Jaha och så har man varit ute igen.... Frontface-kameran visar bara en uppsvullen person men inga andra symptom upplevs, kanske det blir en dag utan darra!

2. Konstaterande att allt är bra, uppstigande från sängen

Inge illamående än, it’s going good, men hungrig e man, månne ja har nån mat…?

3. Symptomen kickar in

Nu kommer illamåendet, dags o fa ti vessan

4. Rutinträff med den vita porslinstolen på toaletten

Jaha, där kom första spyorna, undrar om det blir ett nytt rekord denna gång (16 gånger inom 12 timmar är inte hälsosamt)

5. När du inser att gårdagen satt spår på dig

Du stiger upp och tittar dig själv i spegeln. Det du såg i frontface-kameran då du vaknade var på riktigt en bild från förra gången du var ute.

6. Nattmat gone wrong, yet again

Försöker glömma vad du just såg. När du kommer till köket och hittar du en fin överraskning i ugnen! Brända batonger som du skulle äta som nattmat, kan de bli bättre?

7. Beslutet du gör varje gång och känslokarusellen runt beslutet

Once again lovar du dig själv att aldrig mera dricka. Och mat behöver du men du har inga pengar, oh jah så kör vi.

8. Jakten efter något ätbart som möjligtvis får dig och må bättre

Du klär på dig och fixar dig så att du ens lite ser ut som en människa. Mat får man ju från butiken (eller skolan vem vet) så du tar hissen (även om du bor i första våningen). Detta är vad du ser i hissens spegel.

9. Butiksbesöket som varje gång har samma mönster

Feelisen i butiken, du mår för illa för (att vara dig själv) att själv laga mat, bäst att bara ge upp och besöka den närmaste Michelin-restaurangen (läs: närmaste pizzerian).

10. Funderande över ditt finansiella tillstånd (och välmående)

Du står i pizzerian och funderar på hur du ska finansiera ditt levande för resten av månaden. Bästa du kan komma på är ett samtal hem: “Mutsi laita rahaa tai en tee joulusiivoust”.

11. Minnesbilderna (och luckorna) börjar smyga fram

Nu har du dina pizzor (och tydligen kebaben också), dags att fara hemåt. Under tiden du var i pizzerian gick du igenom minnesbilderna från gårdagen och du kommer ihåg att du gjort något förfärligt igår, men kan inte lista ut vad.

12. Morkkis

Bilderna från igår börjar komma tillbaka. Du kommer ihåg att du i något skede klätt på dig och att ansvars personen kommit och sagt till dig “nyt rauhotut”. Jaha, så kommer du ihåg: du har sprungit naken runt MK, morkkiiiiiiis.

13. Lösning till morkkis

Hur fan skall jag komma över det här, vem alla har riktigt sett mig…? En kall öl to the rescue. Den har fler än en använingsfuktion. Du kan dricka den för att lätta ditt illamående eller bara ha den emot ditt ansikte för att kyla ner darran.

14. Något som får dig och må bättre

Om du har turen att träffa en hund i ditt tillstånd, som du ser på bilden, ger det hopp åt dig. Även om du ser ut som ett risgryn som låtit kokas lite för länge så förstår hunden. Hen accepterar dig just som du är och med den närhet som vovven ger förmedlas en känsla av att snart blir nog allt bra igen <3

15. Grande finale: läggdags och liskodisco

Klockan börjar slå midnatt och de tre heliga: svullnaden, illamåendet och morkkisen är med dig genom mörkret. Som tur är denna “inte så stilla, inte så heliga” natt full av spänning: it’s time for liskodisco <3. Före du stänger dina ögon kommer du ihåg en sak: det är DÅNT imorgon… när slutar denna onda cirkel?

Jullovet närmar sig och darran kommer säkerligen upplevas en eller ett flertal gånger då också. När du känner dig nere och upplever dessa “tillstånd” kan du läsa vår lucka och komma ihåg att du inte är ensam. Till sist vill KGB familjen önska en riktigt God Jul & Gott nytt år<3

bottom of page