top of page

LUCKA 14: Ekonomiutskottets boktips

Planerar du gåvor att ha under julgranen, men börjar ha slut på idéer? Kanske har du svårt att själv komma på vad du önskar till julklapp? Här kommer Ekonomiutskottets boktips till din räddning för sista-minuten julshopping!

Case in Point 10th edition: Complete Case Interview Preparation

Marc Cosentino, 2018

”Case - det mystiska ordet som kastas fram under kurser och arbetsintervjuer får dig att kallsvettas. Marc Cosentino avmystifierar ordet i sin utmärkta bok, även kallad för ”MBA Bibeln”, där han presenterar olika strategier att tackla även de mest sofistikerade casen du kan stöta på. Stark rekommendation om du är intresserad av en karriär inom konsultering!”

Snabba Cash

Jens Lapidus, 2008

”Alla drömmer vi om att bli rika snabbt, dock kanske JW inte gör de på helt rätt sätt. Första boken i serien Stockholm Noir. Läs om JW:s jakt på pengar och om Stockholms under värld.”

Rich Dad Poor Dad

Robert Kiyosaki, 2017

”I denna inspirerande bok lär du dig se på privatekonomi ur ett nytt perspektiv. Jobbar pengar för dig eller jobbar du för pengar?”

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Seppo Saario, 2015

”Boken som också kallas för ”pörssiraamattu” ger dig möjligheten att lära dig om hur börsmarknaden fungerar och vad man ska tänka på när man investerar på börsen. Lättläst. För alla (behöver inte ha förkunskaper). Ränta på ränta.”

Black Fridays

Michael Sears, 2013

”Om du är i intresserad av att läsa en novell om hur stor egendom kan vara resultatet av även större kriminalitet.”

Med dessa tips vill Ekonomiutskottet önska alla MKiter en avkastningsfylld och fridfull jul och ett framgångsrikt år 2019!

- Ekonomiutskottet

bottom of page