top of page

LUCKA 19: Projektutskottet listar vårens evenemang

För att hjälpa er förbereda er på nästa år har projektutskottet listat en del av vårens evenemang (både MK:s egna samt några andra större evenemang som ordnas i Åbo) med en liten beskrivning om vad evenemanget går ut på. Notera dock att en del av datumen kan variera lite :)

Januari

10.1. Back 2 School med SF och KK

18.1. Lights on ÅAU

24-25.1. Kylteripäivät (Kypä)

Medlemssitz

- Back 2 School: Traditionsenligt ordnar MK, SF och KK varje höst samt vår Back 2 School för att fira att vi alla återvänt till vår fantastiska studiestad. Vad skulle vara ett bättre sätt att göra detta, än att samlas till Börs för att dansa loss hela natten lång?

- Lights on ÅAU: ”Studerande, personal och allmänheten välkomnas till Domkyrkotorget utanför Åbo Akademis huvudbyggnad för att delta i ljusfesten ”Lights on ÅAU”. Det blir en show med ljud, ljus, s.k. projection mapping, 3D-effekter och med en cirkusperformans som krydda.Festen fortsätter på Kåren där det bjuds på musik från tre olika scener. Huvudartisten är humorgruppen KAJ.”

- Kypä: ”KYPÄ, är ett två dagar långt networking evenemang åt Kylteristuderanden, och ordnas årligen i januari av Finlands Ekonomer. Första dagen påbörjas med ett seminarium, där det utlovas inspirerande samt motiverande talturer. Dagen kulmineras till en stilig kvällsfest med god middag i likasinnat sällskap. Under den andra dagen, är det dags att köra fullt ut med sillis!” Tyvärr är nästa års kypä redan slutsålt, men man kan lyckas få en biljett åt sig via Facebookevenemanget där en del säljer sina biljetter.

Februari

8.2. Pikkulaskiainen

13.2. Fastlaskiainen

Medlemssitz

- Pikkulaskiainen: Evenemanget ordnas nästa år för den 27:e gången av våra kära vänner på andra sidan backen, dvs TuKY. Det hela börjar med en ”pulkatävling” vid Puolalabacken dit tusentals studeranden samlas för att dricka minttukakao samt njuta av feelisen. Efter det drar man iväg på barrunda runt om i Åbo och kvällens höjdpunkt är förstås efterfesten i någon av de 6 olika efterfestbarerna. Ett av Finlands största studerande-evenemang som absolut bör upplevas!

- Fastlaskiainen: ”Den traditionella Fastlaskiainen för högskolestuderande ordnas årligen på Vårdberget. Evenemanget organiseras i ett samarbete mellan TYY, ÅAS, TUO och Novium. Den fartfyllda dagen innehåller bl.a. pulkaåkning, något sött och salt, musik och traditionella tävlingar mellan student- och studerandekårer.” Häng med och kolla vem som byggt den snyggaste pulkan och heja på MK!

Mars

.3. MK <3 TuKY -sitz

22.3. Karuselli & Sitsibooli

Beer pong turnering

- MK <3 TuKY-sitz: Två gånger om året samlas vid med våra finska kollegor runt samma bord för att avnjuta en akademisk middag. På våren är det TuKYs tur att hosta, så vi får alltså se hur sitzer på Parkki brukar gå till. Detta är en ypperlig chans att stifta nya bekantskaper!

- Karuselli: Åbos mest tvärvetenskapliga halarfest som för samman alla Åbos studeranden oberoende av studieinriktning. Förra året sålde biljetterna slut på nolltid då ingen mindre än Pikku G gjorde sin comeback. Så lägg datumet i minne och var på alärten då biljetterna kommer till salu för att inte missa detta episka party.

- Sitsibooli: I samband med Karuselli ordnas det även Sitsibooli som tar sitzandet till en helt ny nivå. Föreningarna som är med och ordnar Karuselli ordnar även sina egna sitzer. Idén är att man anmäler sig i lag på 1-4 personer för att sedan lottas ut till en sitzlokal. Så se till att inte missa dessa tvärvetenskapliga sitzar där du inte kan gå miste om halare i regnbågens alla färger och nya bekantskaper. Och det bästa? Kvällen kommer garanterat inte sluta kort, då vi efter sitzen förflyttar oss till Börs till Åbos största tvärvetenskapliga halarfest, Karuselli!

April

20.4. Prepkurssitz

24.4. Bussikännit

29.4. ESF-challenge

30.4. Wapprodden

Lärarmiddag - Bussikännit: Ett evenemang som ordnas tillsammans med TuKY som går ut på att två bussar åker runt i Åbos ”räkälän”. Bussarna fylls fifty-fifty med törstiga studeranden från TuKY och MK, så man har möjligheten att hitta nya vänner i ressällskapet. Efter att bussarna åkt runt och fått upp stämningen kurvar bussarna till efterfesten där man senast kan släppa loss. Ett evenemang som fylls på nolltid från år till år.

- ESF-challenge: Evenemanget som nästan är som en gulisintagning inom vårt egna fakultet. Man deltar i 4 personers lag och går runt från punkt till punkt i akademikvarteren för att samla ihop så många poäng som möjligt och ta hem den prestigefulla pokalen alla drömmer om.

- Wapprodden: På valborgsmässoafton arrangeras den 33:e Wapprodden vid Aura å tillsammans med LEX. I roddtävlingen mäter lag från både Åbo Akademis och Åbo Universitets ämnesföreningar sina roddfärdigheter mot varandra. Wapprodden är ett ypperligt tillfälle att börja vappfirandet.

- Lärarmiddag: Din möjlighet att sitza och festa loss med Hankens lärare! Evenemanget som lärarna väntar lika ivrigt på varje år. Du vill väl också sjunga helan tillsammans med vår kurator?

Maj

1.5. Första maj picknick

Akateeminen aurajokilaivuritutkinto (Aatu)

- Först maj picknick: Efter valborgsmässoaftonens festande finns de få saker som är lika sköna som att dra på sig sin halare och studentmössa och dra iväg till vårdberget för att chilla med hundratals andra. Sol, musik, bra sällskap, skumpa och picknickmat - det kan ju inte bli bättre än det?

- Aatu: Ett evenemang som för studeranden från olika delar av Finland till vårt fina Åbo för att köra barrunda längs auraå i åbåtarna. Brukar vara ett av de sista studernade-evenemangen som ordnas innan sommaren, så detta är din sista chans att dra på dig halaren innan sommaren.

bottom of page