top of page

LUCKA 15: De ultimata sista minuten julklapparna

Scenariot: Tänk dig att det är den 24e december. Du har din fula jultröja på dig och dyker upp likt en packåsna med alla presenter till Mormors ytterdörr. Du ringer på, dörren öppnas och du stiger in i huset och din mormor kramar om dig. Över hennes axel skymtar du person X. Ditt blod fryser till is, du kallsvettas lätt och känner den brännande avsaknaden av hens paket i påsarna, medan du febrilt försöker minnas ifall du köpt en present till hen och inser att detta inte är fallet.

Medan Kalle Anka visas på TV kan vara din enda chans att ursäkta dig, låtsas rasta hunden, bebisen, eller dig själv och fixa ihop en present. Stressen känns överväldigande, tills du minns lucka 15 i julkalendern, som kommer till din räddning.

 

Vi presenterar: De ultimata sista minuten julklapparna

Till: Den som redan har allt

Vi alla känner dem, de som redan har allt och INGA av presenterna du lyckas hitta på verkar tillräckligt bra. Ge dem en upplevelse, teaterbiljetter, fallskrämshopp eller whiskeytasting - det du tror de skulle uppskatta mest.

Till: Den du träffar allt för sällan

“Den dyrbaraste gåvan du kan ge bort är en del av din tid” Tror vi oss ha läst nånstans eller så hittade vi på det för att rättfärdiga vårt följande gåvotips. Ge bort en eftermiddag eller en dag med dig till någon du vet att skulle se dig oftare. Plita ihop ett litet fint kort eller använd ett av Mormors julkort. Skriv ner schema och föreslå datum och tid.

Till: Den du inte känner så bra

Man väljer inte alltid sin släkt och man väljer definitivt inte vem man firar jul med. Oavsett situationen så är personerna där år efter år och du vet fortfarande inte vad personen gillar eller gör på fritiden och har definitivt inte den blekaste aning om vad hen kan önska sig i julklapp. Eftersom ni inte är så nära är det i detta fall okej med en opersonlig present. Köp ett presentkort online.

Till: Det nya tillskottet

Medan du stressat över deadlines har återigen ett kusinbarn på något sätt hittat sin väg ut i världen. Här föreslår vi två strategier:

  1. Om barnet har ett syskon du köpt present till så får de helt enkelt dela. Förhoppningsvis behöver du inte ens skriva på ett till namn på paketet för att nykomlingen inte ens namngetts än

  2. Gräv fram ett annat av de där julkorten du vet att din mormor har i någon låda, eller använd ett vanligt papper och skriv på en julhälsning följt av summan du vill sätta in på barnets sparkonto. Be därefter föräldrarna om kontonumret, så där lite diskret.

Till: VEM SOM HELST VAD SOM HELST

Då du bara behöver en PRESENT rekommenderar vi att springa illa kvickt till LIDL, som har ett förvånansvärt stort utbud på det vi klassar som sista minuten presenter. Plocka ihop en korg med juliga delikatesser eller dyk rakt in i produkterna som helt klart är tillagda i butikens sortiment enbart för att köpas i julklappssyfte. Du kan hitta allt ifrån golvlampor till mystofflor och vara säker på att de få slantarna som finns kvar av julklappsbudgeten räcker till.

bottom of page