top of page

LUCKA 10: MKT:s 8 skäl till att förlänga studietiden

Det kan ofta finnas en hel del press på att utexamineras i tid men vad är egentligen fördelarna med att inte bli klar på endast fem år? Detta talas det inte lika mycket om så vi bestämde oss för att i MKTs lucka ta upp orsaker till varför det kan löna sig att ta det lite lugnare. Och vi vet. För vi har också gjort det.

8 skäl varför du inte skall ha bråttom att bli utexaminerad inom fem år:

1. Du hinner vara mer social och skapa vänner för livet när du inte har näsan i böckerna 12 timmar i dygnet. Eller kanske du hittar “den rätta” om du höjer blicken emellanåt?

2. Studietiden är bästa tiden att nätverka och du träffar personer som du möjligtvis kommer att arbeta med i framtiden. Vad skulle vara en mer förlåtande miljö att öva på sin smalltalk än universitetsmiljön?

3. Du hinner skapa mer värdefulla minnen från studietiden som du sedan minns för resten av livet. Utbyten, Exqurrer, Glöggrundor, årsfester och sillisar, ja listan är ändlös!

4. Du hinner vara aktiv i studentföreningar, vilket ger dig erfarenhet om hur bland annat organisationer fungerar och du lär dig applicera dina kunskaper i praktiken. Dessutom är det extremt ROLIGT! (Se även punkt 1, 2, och 3)

5. Du hinner få mer arbetserfarenhet. Att ha både magisterspapper OCH arbetserfarenhet inom din egna bransch då du utexamineras är en stor fördel för dig. Dessutom kan det i vissa fall vara lättare att hitta jobb som fem före- magister än som utexaminerad!

6. Som studerande kan du njuta längre av studentförmåner; billigare luncher, billigare resor, billigare försäkringar, billigare… Subway.

7. Du kan ta kurser som inte egentligen går mot din examen, men som du tycker är intressanta eller har nytta av. Lär dig till exempel ett nytt språk med hjälp av Akademins utmärkta språklärare!

8. Det är mycket lättare att göra spontana grejer när man inte har vuxna skyldigheter som att gå på jobb. Ex tempore resa på festival till UK? No problem. Interraila genom Europa i två månader? Självklart! Du hinner arbeta hela resten av ditt liv, så passa på att njuta av studielivet så länge det varar och i värsta fall, förläng det!

bottom of page