top of page

Presentation av styrelseposterna: PR-chef

Hösten är här och året börjar lida mot sitt slut, det samma gäller den sittande styrelsens mandatperiod och det har blivit dags att välja en ny styrelse för Merkantila Klubben. Är styrelsen något som intresserar just dig? Ställer du upp i styrelsen anno 2018? MK:s styrelse anno 2018 väljs på höstmötet den 28.11 och sista dagen för att ställa upp är en vardag innan valdagen.

Vilka uppgifter hör till PR-chefen?

PR-chefen ansvarar om Merkantila Klubbens marknadsföring och att all information som berör medlemmarna når dem. PR-chefen är i kontakt med övriga styrelsemedlemmar om vad det finns för kommande evenemang eller aktuell information som ska förmedlas genom MK:s olika kanaler. På måndagar postas ”glad måndag” inlägget till Facebook sidan som innehåller all aktuell information om kommande vecka. På onsdagar skickas veckomailet ut till över 600 medlemmar, mailet innehåller all aktuell information och kommande evenemang för ca 2-3 veckor framåt. En annan styrelsemedlem kan kontakta PR-chefen när som helst under veckan för att informera om någonting som måste postas. Information och evenemang brukar oftast postas på vardagar men även på veckoslut kan PR-chefen hamna förbereda olika inlägg.

Vad är mest utmanande med din post?

Posten som PR-chef kräver mycket tid samt ordning och reda. Veckorna varierar mycket i frågan om mängden arbete, man måste planera sin tid väl, annars kan studierna lida på grund av att PR arbete tar upp för mycket tid.

Vad är mest givande med din post?

Det mest givande med min post är all erfarenhet jag har fått under senaste året. Jag har fått en mer fördjupad uppfattning om hur det är att samarbeta inom en styrelse, förbättrat mina färdigheter i många PR-relaterade program och varit med om mycket roligt som jag inte skulle ha upplevt utan min styrelsepost.

Hurdan människa hoppas du tar efter ditt arbete och vilka egenskaper är viktiga att ha?

Jag hoppas att min efterträdare är organiserad och motiverad att utföra sin uppgift ordentligt. Hen ska ha reda på sina uppgifter och ständigt vara i kontakt med resten av styrelsen om vad som ska marknadsföras. Jag hoppas att hen har intresse att utveckla något område inom posten. Det skulle också vara kul om hen alltid emellanåt lägger till en personlig ”touch” till sitt arbete.

Hur ställer man upp som MK:s PR-Chef 2018?

På ASA kansliet finns det ansökningsblanketter som man fyller i och sedan lämnar in. Om du har frågor om PR-chef posten kom absolut och fråga. Jag diskuterar gärna med potentiella kandidater!

bottom of page