top of page

Presentation av styrelseposterna: Värdinna

Hösten är här och året börjar lida mot sitt slut, det samma gäller den sittande styrelsens mandatperiod och det har blivit dags att välja en ny styrelse för Merkantila Klubben. Är styrelsen något som intresserar just dig? Ställer du upp i styrelsen anno 2018? MK:s styrelse anno 2018 väljs på höstmötet den 28.11 och sista dagen för att ställa upp är en vardag innan valdagen.

Vilka uppgifter hör till MK:s värdinna?

Värdinnans uppgift är att tillsammans med klubbhövdingen och KGB ordna sitzer och andra evenemang på klubben. På sitzerna ansvarar man huvudsakligen för att alla får mat på tallriken. Andra uppgifter för värdinnan är att se till att det finns något smått och gott på klubbmötena och att på våren ordna herrmiddagen. Värdinnan fungerar även som viceordförande för KGB.

Vad är mest givande med din post?

Det mest givande har varit organiserandet och planerandet av själva sitzerna eftersom det varit väldigt roligt och lärorikt. Dessutom alla de relationer jag skapat under året, speciellt med styrelsen och KGB.

Vad är mest utmanande med din post?

Under det gångna året har vi haft mycket utrymmesproblem och man har fått vara ganska kreativ angående var och hur man tillreder maten på sitzer. En annan sak jag tycker har varit utmanande är att köpa och tillreda rätt mängd av allting.

Hurdan människa hoppas du tar efter ditt arbete och vilka egenskaper är viktiga att ha?

Jag hoppas att personen är organiserad och energisk eftersom det kan vara väldigt stressande att jobba på en sitz. Dessutom tycker jag det är viktigt att personen är positiv så att man även kan ha kul medan man jobbar. Och såklart någon som kan laga mat.

Hur ställer man upp som MK:s värdinna 2018?

Du fyller i en ansökningsblankett och lämnar in den på kansliet i ASA. Man får också jätte gärna komma och tala med mig ifall man undrar över något eller har tänkt på att ställa upp!

Annat om posten som värdinna:

Att vara värdinna är otroligt givande och dessutom väldigt roligt. Man är medlem både i styrelsen och i KGB och har mycket evenemang att delta i och härliga människor runtomkring sig. Om du funderar på att söka så ska du absolut göra det!

bottom of page