top of page

Prepparen är här!

MK Tutoring har under våren lanserat ett nytt preppkurskoncept som kallas Prepparen. Vi på HSJ var förstås nyfikna på vad Prepparen egentligen är och intervjuade Prepparens VD Emma Lindroos och Prepparens styrelsemedlem Catherine Rantanen för att få svar på våra frågor.

Vad är prepparen?

Emma​: Prepparen är vårt nya brand för MK Tutorings prepkurs (företaget heter fortfarande MK Tutoring). Prepparen består av tre olika delar; en fysisk prepkurs, en nätkurs och en app. Den fysiska preppkursen är en två veckor lång intensivkurs som ordnas här i Åbo i april, nätkursen är en helt och hållet digital preppkurs som går att börja redan nu och appen finns att ladda ner i appstore.

Du sa att nätkursen går att börja redan nu, hur fungerar det?

Emma​: Man kan registrera sig redan nu och gå kursen när man vill under våren. Det finns flera olika nätföreläsningar att välja mellan som man kan börja se på redan nu och det går bra att se dem hur många gånger man vill fram till urvalsprovet. Alla nätföreläsningar är tillgängliga redan nu.

Har alla som registrerat sig för Prepparen möjlighet att gå både den fysiska kursen och nätkursen?

Emma​: I det här läget fungerar de som två skilda kurser med samma innehåll, så man registrerar sig till antingen den ena eller den andra kursen. De som går den fysiska kursen får dessutom tillgång till appen.

Varifrån kom idén till Prepparen?

Catherine​: Jag kom på ifjol att det vore bra att ha en app eller något digitalt med i vår prepkurs och därifrån utvecklades idén vidare till den Prepparen vi ser idag.

Varför ska man välja Prepparen?

Emma​: Det är en kurs som ordnas av oss studerande och föreläsarna vi har är väldigt duktiga på de ämnen de föreläser om i. Eftersom föreläsarna själva är studerande vet de vad som är aktuellt och vad som lönar sig att satsa på, men också hur man bäst förbereder sig inför inträdesprovet då det inte är allt för länge sedan de själva skrev det. I den fysiska kursen får man även väldigt bra personlig handledning av föreläsarna, då gruppen inte är så stor och det finns utrymme för att hjälpa alla.

Catherine​: Nu då vi lanserat nätkursen är det en fördel att man kan gå den var som helst, man kan t.ex. vara i Kroatien och sola samtidigt som man förbereder sig för inträdesprovet, man behöver alltså inte vara i Åbo för att gå prepkursen. På nätkursen får du precis som under den fysiska kursen personlig handledning via ett forum där det går att ställa frågor.

Hur anmäler man sig till Preppkurserna?

Emma​: Anmälan till den fysiska kursen är ännu öppen och det finns ett fåtal platser kvar, så man hinner ännu anmäla sig via vår hemsida prepparen.fi. Anmälan till nätkursen öppnade i måndags och för den gäller även anmälan via hemsidan. Till e-kursen kan man registrera sig när som helst men vi har ett öppningserbjudande på 199,99€ tills den 14 mars och vanligtvis kostar kursen 249,99. Det lönar sig alltså att registrera sig nu så fort som möjligt så man hinner ta del av öppningserbjudandet.

 

Läs mer om Prepparen på www.prepparen.fi. Glöm inte att gilla Prepparen på Facebook och tipsa om Prepparen, ifall du känner någon som söker in till ekonomutbildningen nu i vår.

Glöm inte att gilla Prepparen på Facebook och tipsa om Prepparen ifall du känner någon som söker in till ekonomutbildningen nu i vår.

bottom of page