top of page

Lucka 10: Externa Utskottets favoritjulresemål!

Krabi - Thailand

Thailand, ett riktigt klassiskt resmål för Finländare. Fastän Thailand kan kännas som ett “tråkigt” alternativ, och som så “2013”, så vill vi påpeka om att Thailand har allt. Flygen kostar en aning, men när du väl är framme får du ligga på de oändliga vita stränderna, äta otroligt god mat och leva billigt!

Varför just Krabi? Krabi har en blandning av stränder och natur. De stora regnskogarna och den fina naturen lockar människor till sig. Krabi har dessutom otroligt bra båttrafik till paradisöarna, som är direkt som från Pinterest fina värld! Ligg på stranden, gå och rida på elefanter, eller ät dig mätt och bränn tungan på grön kokoscurry!

Lübeck - Tyskland

Den nordtyska hamnstaden Lübeck är ett mysigt resmål i juletid. I de medeltida stadsdelarna ordnas julmarknader, som var omtalade redan för 350 år sedan, och som lockar besökare världen över. Där kan man strosa runt i julljusens sken och känna doften av rykande glögg och rostade kastanjer, bekanta sig med hantverk av olika slag och helt enkelt fly undan all julstress. Några dagar innan jul ordnas även ett populärt julspel på tyska i en av Lübecks små stadskyrkor. Ifall höjdskräck inte är ett hinder kan man även ta sig en tur i pariserhjulet som finns på Koberg och få en magisk utsikt över staden.

Alperna

Alperna är en magisk plats som de flesta vill besöka en gång i sitt liv. Om man är osäker på vilken skidort man vill åka till så har de större områdena någonting att erbjuda alla, t.ex. Chamonix i Frankrike, Bad Gastein i Österrike och Cortina i Italien. Man kan njuta av de underbara slalombackarna och vi ska inte glömma de sköna varmvattenkällor. Mot kvällen kan man släppa loss med lite After Ski eller mysa framför elden med ett (eller flera) glas vin. Välkommen till ett Winter Wonderland!

Paris - Frankrike

Finns det något bättre än att spendera en högtid som bygger i grund och botten på kärlek i staden som lever romantik? Paris är en helt underbar stad för ett par eller en familj. Att gå runt Notre Dame och drömma sig bort till Quasimodo och Esmeralda, eller varför inte säga hej till Mona Lisa genom att besöka Louvren.

Är man inte intresserad av konst och kultur finns alltid Champs-Élysées, som med sina fantastiska butiker av kända varumärken leder upp till Triumfbågen. Ta därifrån metron till Galeries Lafayette och fortsätt shoppingen. Galeries Lafayette är dock värt att se för dess julbelysning, därifrån är det lite över en kilometer till Moulin Rouge. Vill man få en helhetsbild av staden finns det två alternativ båda lika trevliga, första är att ta sig upp till Sacre Coeur och samtidigt som man suger in den fantastiska utsikten uppleva den fantastiska kyrkan. Alternativ två är självklart Eiffeltornet!

bottom of page