top of page

Lucka 7: Kopos Jalluglögg

Vi Kopon (Koulutuspoliittinen vastuuhenkilö dvs. Högskoleminister) anses ju bara diskutera om torra ämnen. För att kicka våra högskolepolitiska diskussioner i gång har vi en gemensam favoritsprit som hjälp: Jallu. Vissa gillar det mera, andra mindre.. Men därför tänkte jag tipsa om en julig dricka nämligen Jalluglögg! Eftersom HÖM också gillar matlagning kan ni antingen testa att göra glögg helt från början eller sen skippa och köpa Marlis färdig glögg.

Gör ungefär så här:

8 dl vatten

3 st kanelstång

30 st kryddnejlika

5 st peppar

2-3 msk kardemumma frön

1 dl russin

2dl farinsocker

Jallu

1. Sätt ingredienserna i en kastrull och koka med medel låg temperatur i 30 minuter

2. Filtrera och häll i en kopp

3. Häll i jallu (mindre eller mera) och rör i lite.

4. Njut!!

bottom of page