top of page

Lucka 6: MK-Tutoring: 13 Appar Du Behöver För Att Klara Jullovet

Snart är det efterlängtade jullovet här och vi får koppla av med julmat och sköna kvällar hemma i soffan. Ibland kan tiden ändå bli lång och då är det lätt hänt att telefonen eller surfplattan kommer fram. Efter att ha scrollat igenom Facebook och Instagram för sjuttioelfte gången börjar även det kännas lite tråkigt. Vad ska man då hitta på?

Som tur är, kommer MK-Tutorings fabulösa styrelse och VD till er räddning! Här kommer nämligen en lista på våra favoritappar som sätter guldkanten på er hemmakväll i soffan. Läs, ladda ner och njut av ert jullov!

Mikael Lindén

COMMUTER - Eftersom det tycks ta lika länge att få västmetron färdig som det tar för HRT att få sin egna reseplanerare till app store, är denna app oersättlig då man rör sig i Helsingforsregionen. Om man alltså väljer att ta proleakvarie istället av en tysk premiumklassbil

MARINETRAFFIC - Sällan har det varit lika lätt att följa upp var kompisarna skiglar ut i skärin.

Catherine Rantanen

WASHINGTON POST – Även om vi studerande läser mycket till tenter och andra projekt, är det bra att även läsa annat. Washington Post-applikationen är förutom designmässigt mycket snygg - bra läsning och ger olika synvinklar gällande aktuella ämnen som är aktuella runt om i världen. Några personliga favoritartiklar har varit gällande tatueringar med vilken man kan kontrollera sin telefon och varför man ska sluta kratta löv.

NETFLIX – En måste-ha klassiker på telefonen. Råkar du spendera jullovet i soffan med din familj är Netflix, speciellt med nya avsnitt av Gilmore Girls, bra att ha. Eller kanske du reser runt under jullovet? Då kanske några avsnitt av How to Get Away With Murder håller bussresan lite extra spännande!

![endif]--

Henrik Ahnger

MOBILEPAY - Perfekt lösning för att betala små skulder till kompisar eller dela restaurangnotan på efterhand. Betalningar är kostnadsfria och man behöver inte hålla koll på cash.

GOLF GAMEBOOK - Ifall man har tendens att slå helt för många slag på golfplanen kan det vara bra att hålla koll på slagen digitalt. Dessutom kan man hålla koll på längder genom GPS och bli besviken på säsongens statistik då alla varv registreras i appen.

Jean Salminen

UNTAPPD - Öl. Behöver man säga mera? Med hjälp av Untapped kan du anteckna alla olika öl du dricker, kommentera dem och ge dem poäng. Har även en social aspekt som gör att man kan följa med vilka öl ens kompisar gillar, och var de sitter på kalja just nu. På basis av vad man tycker om så får man även rekommendationer. Och såklart så får man “achievement badges” när man dricker öl, hur skulle man annars bli motiverad att korka en till på onsdag kväll?

erbjuder krypterad e-post, på servrar i Schweiz. Superbt om du

blivit trött på att NSA/GCHQ/SUPO/Google går igenom din e-post

för att bättre hitta bevis att fängsla dig/sälja dig saker/allmänt

vara creepy. Gratis för standardkonto, men finns möjlighet till

betalkonto med mera finesser och t.o.m. egen domän.

![endif]--Emil Huttunen

DUOLINGO - Appen som hjälper dig att lära dig språk utan att måsta spendera tid vi Arken. Appen innehåller olika former av inlärning av ett visst språk. Själv lär jag mig Spanska för tillfälle och appen repeterar baskunskapen ordentligt före man hoppar till en svårare nivå. Appen känns mera som ett spel och har därför en lägre tröskel för användaren att faktist öppna appen pånytt.

OMA RIISTA - Appen som har en jägares bevis på att man betalat alla lov som behövs för den kommande jaktsäsongen. Genom oma riista-appen Emil Huttunen kan man markera också vad som har skjutit och ta bild och rapportera detta vidare med sin egna jaktförening. Mycket lättare att ha alla lov och bevis på sin egna telefon än att bära allt i pappersformat.

Emma Lindroos

TRIVIA CRACK! - Ett förvånansvärt beroendeframkallande spel där du tävlar mot kompisar i vem som är mest allmänbildad i t.ex. sport, historia eller nöje

WOLT – Niskas pizza eller Hanko Sushi levererat fram till dörren för endast 3,90 euro extra. Perfekt för slöa söndagar eller andra dagar man inte orkar laga mat.

Och så till vår absoluta favorit - vår splitternya egna app! Håll ögonen öppna för lanseringen nu i december!

PREPPAREN

Appen som hjälper dig komma in till Handelshögskolan vid Åbo Akademi eller Svenska Handelshögskolan. Appen innehåller text- och bildfrågor för varje ämnesområde och hjälper dig repetera det viktigaste inför urvalsprovet. Har du en kompis eller ett syskon som söker in nästa vår – tipsa om årets hetaste app!

bottom of page