top of page

Lucka 21: Julidrott med HSA!

Nu i juletider glöms lätt idrotten bort. För att aktivera er läsare tänkte vi i HSA ge er tips på fem juliga idrottsgrenar för hela familjen!

1. Pepparkaksfrisbeegolf. Sätt upp en valfri skål någonstans i hemmet och börja kasta. Bonuspoäng om frisbeerna är hemmagjorda!

2. Glögg-Pong. I övrigt samma regler som Beer Pong, fast nu spelar vi med glögg! Pingisbollen kan bytas ut mot en mandel om man så önskar, problemet är att studsandet försvinner helt ur spelbilden då!

3. Justädning, en form av idrott som utövas då jul-stressen börjar vara i toppform. För att se till att man får tillräckligt med motion och att alla är på gott humör lönar det sig att ha med en sekundklocka och kämpa på sina medmänniskor för att garantera en mysig stämning…

4. Eftersom vissa människor på vårt runda klot anser att man kan sporta i att äta mat, tänkte vi introducera julmatsätning som en idrottsgren/form av träning. Man vet att man lyckats med prestationen då man får en oerhörd smärta i magen och ”aldrig” mera tänker äta julmat. Kom ihåg rätt attityd och utmana dina familjemedlemmar till att tävla i vem som tål mest mat.

5. Den femte och sista grenen:

HSA:s legendariska ”keppikännit” men för att utföra det i mer julstämning bör man istället för en käpp använda sig av julgranen.

För att säkra en näringsrik kost så har vi dessutom ett tips rörande mat. Vi fortsätter på samma tema som i HSA:s förra lucka, där vi introducerade vårt grymma recept till kossumuusi. För att få en juligare touch kan man även göra den ädla rätten Kossugröt. Detta görs på liknande sätt, snabbgröt, en liten skvätt vatten, massor av brännvin. Garanterat en favorit på julbordet!

bottom of page