top of page

Lucka 15: ÅFK:s vice ordförande delar med sig sina minnen

Merkantila Klubbens LXXXVII årsfest 28.11.2015:

Hårspray. Långklänning. Gula halare. Sill. Snaps. Pizza. Bastu. Efterfestens efterfest

MK:s 87:e årsfest är i backspegeln. Månaders planering och stress är sorgligt nog över. Jag vill tacka alla som medverkat i att göra årsfesten till vad den var, årets höjdpunkt med fantastiska minnen för livet. Eller, vilka minnen?

Årsfesten är ett tillfälle då man får klä upp sig och glömma vardagen. Man får se tillbaka på det gångna året och fira vår underbara förening. Följande dag, om man vaknar i tid, firas årets bästa dagen efter: Sillisen. På sillisen får man släppa loss och dansa tills man spyr (á 50 euro). Och för de som orkar, fortsätter festen på MK the Club ända tills sent på måndagens morgontimmar.

Jag minns fortfarande min första årsfest. Jag hade blivit shanghajad att bära fanan, ” de är jätte enkelt jag lovar” hade en äldre jomande medlem sagt.

Right.

Jag tror att jag aldrig varit så nervös när jag bar den finska fanan inför ca 250 personer på Kankas Gård. En liten ynklig och skrynklig gulis som folk skulle komma ihåg som tjejen som tappade Finlands fana. Tidigare år hade någon visst smällt fanan i taket. Att bära fanan ut ur salen var inte lika nervöst, men det hade kanske att göra med mitt bordssällskaps plunta...

I år har jag haft äran att arbeta med ett exceptionellt team för att förverkliga årsfesten och sillisen. Stressnivån var ganska hög, men på lördagen när vi såg allas glada ansikten på Åbo FBK så visste jag att vi hade lyckats med årsfesten. På sillisen var vårt uppdrag fulländat när alla gäster traditionellt dansade letkajenkka till tonerna av ”Dirlanda”. Jag hoppas att alla kommer att minnas denna fest, eller bli påminda över vad de gjort och varit med om.

`til next year!

Victoria Grimm

Årsfestkommitténs vice ordförande

Officiellt jomande äldre medlem 2016

bottom of page