top of page

Lucka 11: HSA ger en inblick i deras verksamhet

Henrik Street Athletics (HSA) är som bekant MK:s idrottsutskott. Vi anordnar idrottsverksamhet i alla dess former, både seriös och mindre seriös. Nu ska vi ge er en inblick i HSA:s verksamhet!

Sähly

Sähly är en central del av vår verksamhet. Vi anordrar turer en gång i veckan, dit alla är välkomna. Vi deltar även i kårserien, där HSA varit mycket framgångsrika. Eftersom vi är störst, bäst och vackrast är vi regerande mästare tre år i rad!

Bild från HSA:s tredje raka finalseger, 2015

Fotboll

HSA deltar i kårserien i fotboll, samt övriga turneringar. Detta har i år varit en mycket populär aktivitet, som engagerar många.

Bild från HSA:s seger mot Calja-Weikot, bild: Maria Molin

Vi anordnar även andra aktiviteter då och då. Bland dessa kan nämnas klättring och andra grenar som varit mycket populära och passar de flesta!

HSA bakom kulisserna

Det som gör HSA till en diamant bland andra utskott är verksamheten som sker bakom kulisserna.

Till denna verksamhet kan nämnas exkursionen till Garmisch-Partenkirchen, där HSA provade backhoppning efter möjligtvis ha avnjutit en del av ”gudarnas nektar” för att samla mod.

Backhoppningsexqurr 2015

Andra grenar som hör till HSA:s specialkunnande är Lag-Boxning, gärna ordnad på Toimisto. Även löpning i februarikylan i väldigt lätt utrustning runt Paavo Nurmi-statyn hör till HSA:s specialiteter. Denna gren är speciellt krävande p.g.a. extrema temperaturskillnaderna som loppet kräver.

HSA har även ett proffsigt lag i den ädla idrotten simning. Nedan ser ni en bild från förra veckans uttagning. Tyvärr platsade ingendera i laget p.g.a. bristfällig simteknik i de regerande förhållandena.

Nu när vi har gett er en kort inblick i HSA:s verksamhet så vill vi avsluta med ett tips värt guld:

Eftersom HSA- medlemmar sportar aktivt är det väldigt viktigt att man äter en näringsrik och välbalanserad kost.

Nedan följer ett klassiskt, mycket energifullt recept, som de flesta av er troligtvis har erfarenhet av:

Kossumuusi

1 paket pulvermos

2 dl vatten (kan utbytas mot glögg för en julig version)

2L valfritt brännvin av tillräcklig styrka (40%->)

(Mängderna är inte så noga, bara förhållandet mellan brännvinet och vattnet hålls bra).

bottom of page