top of page

Lucka 10: HSJ presenterar 10 Lifehacks för Julsäsongen

Hej, jag heter Erik Palm. Jag är en skön kille på 22 jordsnurr, och jag skriver och layoutar på MK:s medlemstidning “Henrik Street Journal” när jag inte gör någonting annat än det. För min lucka tänkte jag ge er “the scoop” på ett par heta lifehacks speciellt utarbetade för julsäsongen. Hoppas ni har någon nytta av dem! God jul och gott nytt år allesammans!!!

● Stressar du över studierna? Snart är det bara ett par veckor tills det är dags att börja söka sommarjobb, det blir alltså alltid värre, så passa på att “YOLOttaa” nu när du ännu ändå är så pass ung som du någonsin kommer att bli och dessutom är ledig ifall du inte jobbar dygnet runt på jullovet. Själv rekommenderar jag att äta nachos i sängen med laptopen på magen och se på lite Trailer Park Boys för att slappna av.

● Sex ord, åtta siffror och tre utropstecken: JULBORD PÅ GADO OCH ARKEN 16.12 TILL 16:00!!!

● Köp alla dina presenter från Stocka. Vem som helst kan låtsas tycka om att slå in klappar, men det krävs en människa av oerhört stark karaktär (ekonomiestuderande) för att fatta det smärtsamma men nödvändiga beslutet att outsourcea julklappspaketering. Jag rekommenderar dock att du typ skriver ett par rim för säkerhets skull.

● Gilla en massa #christmas bilder på instagram, hela din discover sida blir fylld av julstämning! Extra lifehack: detta funkar med vilken hashtag som helst, när jag gjorde detta med #mk87 fick jag en massa golfrelaterade bilder och Teemu Selänne i min feed. Tolka som ni vill för jag vet inte själv heller vad jag ska dra för slutsatser av mitt lilla experiment.

● Har du blivit bjuden på ett “ugly christmas sweater party”? Grattisar! Här är en lifehack: ingen kommer att märka ifall du har på dig en “good-looking christmas sweater” istället för en “ugly christmas sweater”. Om nån märker att du försökt vara lite sexig kan du ljuga och säga att du själv tyckte att tröjan var ful. De måste tro på dig, hur skulle de veta vad du tycker är fult EGENTLIGEN? Dessutom kommer du lätt att vara bäst klädd på din fest. Fashion!

● Visste du det här: om du frågar någon vuxen person som du känner vad de önskar sig i julklapp har de oftast tillräckligt mycket spelöga att föreslå en klapp som de vet att du har råd att ge dem? VARNING: OM DINA FÖRÄLDRAR ÖNSKAR SIG SNÄLLA BARN SÅ KÖP NU FÖR GUDS SKULL ÅTMINSTONE LITE GRÖNA KULOR ELLER FAZERINA ÅT DEM, OCH SEDAN UTÖVER DET BETER DU DIG EXTRA FINT FRÅN DEN 24:E TILL DEN 26:E, ELLER HUR?

● Skriv "god jul åbojoddlare!!! Älskar er!!!" på Jodel i Åbo. Jag garanterar att du kommer att drunkna i karma.

● Om du liksom jag inte är medlem i kyrkan och ändå är sugen på att fara till julkyrkan: far till julkyrkan. Som om dom kollar vid dörren vem som har betalat kyrkoskatt anno domini 2015... Jag vet att det låter som skattebedrägeri men jag tror inte ens att det räknas som det! Själv brukar jag alltid stoppa en slant i kollektet för säkerhets skull när jag rör mig i kyrkan, så jag kan inte lova att en högre makt inte tuttar eld på dig ifall du låter bli.

● Utmana ödet med ett nyårslöfte: lova någonting som självklart aldrig kommer att hända, såsom "jag skall vara rutinerad i mina självstudier och infinna mig vid huvudbiblioteket klockan åtta varje veckodag". Detta är kanske inte egentligen så mycket en lifehack som någonting jag tror att skulle kunna vara en lite rolig och makaber grej att göra.

● Tycker du att julen känns lite mindre julig för varje år som går? Tycker du det samma om födelsedagar? När jag och min vän fyllde 22 bestämde vi oss för att köpa en hel massa sprit och pizza och ordna hemmafest för våra nära och kära. Det kändes lite som min första egentliga födelsedag sedan jag fyllt 18, och nu var festen i fråga dessutom en vecka före jag egentligen fyllde 22. Lärdomen jag tog av detta är att det i själva verket är mycket roligare att ge bort saker utan särskild orsak än att ta emot dem utan särskild orsak. Gör alltså någonting fint för dina lite yngre släktingar och vänner så att tar det kanske lite längre för deras jul att tappa charmen. Det är lite som att gå på länk; man tror att det bara är slit och elände, men egentligen så känns det

ganska bra av någon mystisk anledning?

bottom of page