top of page

Lucka 6: Externa utskottet presenterar en julig resa genom Åbo

StartFragment

Externa utskottet vill presentera en vägbeskrivning genom Åbo till Hanken för att komma i stämning inför julen.

Vi startar på gågatan här kan du se de fina julljusen lysa upp mörkret samt gå och kolla in Stockmanns julfönster som både spelar musik och är interaktiv dygnet runt.

Till näst styr vi stegen mot Saluhallen, här känner man doften av jul och kan gå omkring och på vad de olika stånden har att erbjuda. Om man känner för det kan man sätta sig ner och köpa något att äta eller dricka.

Efter att ätit oss mätta i Saluhallen så kan vi från och med självständighetsdagen få njuta av de små bodarna på Salutorget. Vem vet, kanske det är just här du hittar några julklappar till en släkting eller vän. Samtidigt kan du dricka en varm glögg för att hålla värmen uppe.

Även om det är en liten omväg så vill vi ändå under veckosluten gå och ta en titt på jultorget som håller öppet på Gamla Stortorget. Här brukar det även bjudas på underhållning.

Vi har ännu ett stopp innan vi kommit fram till Hanken. Det är förstås den 22 meter höga julgranen utanför Domkyrkan som så ståtligt lyser upp våra vägar till Hanken hela December.

Nu då vi kommit fram till Hanken med mycket julstämning kan vi till sist njuta av att Carina bakat något juligt och en kopp kaffe bredvid den lilla pyntade granen.

EndFragment

bottom of page