top of page

Styrelseval 2016: En inblick i hur det är att vara MK:s klubbhövding

Är styrelsen något som intresserar just dig? Ställer du upp i styrelsen anno 2016? MK:s nästa klubbhövding, tillsammans med åtta andra styrelsemedlemmar, väljs på MK:s höstmöte 1.12.

Vilka uppgifter hör till klubbhövdingen? Till klubbisens uppgifter hör att vara ordförande för källargardet och att vara medlem i årsfestkomittén. I praktiken betyder det att man ordnar en massa fester tillsammans med KGB och tar hand om klubblokalen. Vad är mest givande med din post? Det som är mest givande är de långa nätterna man får vara nere på klubben med KGB och alla andra fina MK-iter!

Vad är mest utmanande med din post? Att vara klubbis är ganska tidskrävande eftersom man måste hålla på med vanliga styrelsearbete, vara med och ordna alla evenemang på klubben och kanske t.o.m. studera lite där vid sidan om.

Hurdan människa hoppas du att tar efter ditt arbete? Vilka personliga egenskaper är viktiga att ha?Det är bra om man klarar sig med lite sömn. Man måste kunna ha fiilis fast man är trött och allting kanske inte går som det borde. Man måste också ibland ha tålamod och förståelse för äldre jomande medlemmar som kommer och berätta om de gamla goda tiderna och hur mycket bättre det var förr. Sen om man är bra på att förbereda och planera inför alla kommande inlämningsuppgifter och diverse andra deadlines istället för att lämna allt till sista minuten så det hjälper säkert om man vill slippa igenom kurser också (något jag kanske skulle ha kunnat göra bättre ibland).

FPA har inte erkänt Hövdingens mäktiga position ännu, så tyvärr måst även en Hövding få lite studiepoäng.

En äkta hövding höjer vilket tak som helst.

Hur ställer man upp som MK:s klubbhövding 2016? Man hämtar en blankett från kansliet, springer runt omkring skolan och ber om underskrifter, sen springer man till Sanni och säger: ”Fru Ordförande, jag har en papperslapp åt dig, vill du skriva under?” Annat om posten som klubbhövding: Kalendrar är jätte kiva. Ha en. Använd. Uppdatera.

bottom of page