top of page

Boosta Immunförsvaret med Super Smoothie


Ni har kanske redan hunnit vara nerslagna och sängbundna på grund av en av höstens influensavågor och försöker nu undvika nästa bakterieprövning. Ni tvättar händerna extra noga, klär på er yllesockorna och undviker hångel med främlingar på stadens dansgolv. Men för att garantera att ni ska hållas friska och krya fram till årsfesten, glöggrundan och de sista tenterna innan jul, är det dags att plocka fram det tunga artilleriet. Den gröna smoothien. Den må se farlig ut, men jag kan garantera att drycken gör under för immunförsvaret.

Ingredienser:

1 mogen banan

lite riven ingefära

saften ur en halv citron

1 msk chiafrön

1 msk Macapulver*

1 tsk Spirulina**

1-2 dl mandelmjölk (helt vanlig komjölk, sojamjölk eller havremjölk fungerar också bra)

*Maca en energigivande rotfrukt från Anderna i Peru som tidigare användes av inkasoldater. Macapulvret är en fantastisk källa för vitamin C, B1, B2, B3, B6, kalcium, järn, fosfor samt spårämnen som koppar och mangan. Mangan och koppar kan bland annat skydda kroppen från oxidativ stress, medan koppar främjar immunsystem. Rotfrukten sägs även öka fertiliteten.

**Spirulina en blå-grön mikroalg och är en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Nasa använder sig idag av Spirulina på rymdfärderna just för dess koncentrerade näringsinnehåll.

bottom of page