top of page

Styrelseval 2016: En inblick i hur det är att vara MK:s idrottsansvarig

Är styrelsen något som intresserar just dig? Ställer du upp i styrelsen anno 2016? MK:s nästa idrottsansvarig, tillsammans med åtta andra styrelsemedlemmar, väljs på MK:s höstmöte 1.12.

Vilka uppgifter hör till idrottsansvarig?

Att ordna seriös och oseriös verksamhet för MK:s medlemmar, som gärna får ha en koppling till idrott. Större projekt som ordnas är Himosresan, kylteriRUN och wapprodden.

Vad är mest givande med din post?

När man ser folk njuta av det vi ordnat är orsaken till varför vi gör det vi gör. Naturligtvis är ’love for the sport’ sin egen belöning.

Vad är mest utmanande med din post?

Att hitta på nya och intressanta grejer att ordna, och att få medlemmarna med på evenemang. MK:s kalender är fylld med casekvällar och diverse evenemang på klubben, så det är svårt att ännu tränga in idrottsevenemang utan att det blir ’för mycket’. Dessutom kräver de ’stora evenemangen’ samarbete med andra föreningar, vilket även kräver en samarbetskunnig personlighet.

Att vinna kårserien i sähly har blivit en liten tradition för HSA, hoppas nya idrottsministern håller flaggan högt. Och är bra med att hantera pokaler, även i bastu-utrymmen.

Något som jag märkt under mina år på Hanken, är MK-andan. Här ser vi ett gott exempel: efter bara några veckor tränger en massa mänskor, både gulisar och ’gamyler’, in i en liten hytt på MK-kryssningen och är som om alla varit vänner sen lågstadiet. Gotta love these people.

Under stysseåret händer många saker som man kommer att minnas resten av livet. Vi har haft Pete, finaste hästen på vår jord. Vi har naturligtvis vår ’stysselåt’, Ibracadabra, och sedan naturligtvis en massa olika memebilder, varav många tyvärr är på mig. Här är dock en meme som samtidigt passar som budskap för alla.

Hurdan människa hoppas du att tar efter ditt arbete? Vilka personliga egenskaper är viktiga att ha?

Någon som älskar att sporta lika mycket som jag. Man måste kunna komma överens med många olika typers personer och emellanåt måste man kunna hantera även stora folkmängder. Våra evenemang aktiverar ändå flera individer med olika bakgrund, så man måste vara flexibel.

Hur ställer man upp som MK:s idrottsansvarig 2016?

Kontakta mig så kan jag ge vidare direktiv, men i sin enkelhet så gäller det att fylla i en ansökningsblankett. I tid. Och med all nödvändig information.

Annat om posten som idrottsansvarig:

Som idrottsminister ’får’ man även göra uppgifter som direkt inte hör till posten, t.ex. hjälper det att kunna laga pulka. Och en tradition som sträcker sig enda tillbaka till januari 2015, är att se till att Pete mår bra. I Åbo.

bottom of page