top of page

Styrelseval 2016: En inblick i hur det är att vara MK:s PR-chef

Är styrelsen något som intresserar just dig? Ställer du upp i styrelsen anno 2016? MK:s nästa PR-chef, tillsammans med åtta andra styrelsemedlemmar, väljs på MK:s höstmöte 1.12.

Vilka uppgifter hör till PR-chefen?

PR-chefen har äran att se till att så många som möjligt får veta om MK:s evenemang och verksamhet. Man sköter alltså kommunikationen och marknadsför via MK-mail, sociala medier, hemsidan och anslagstavlan. Till sin hjälp har man ett utskott i vilket man har posten som ordförande.

Vad är mest givande med din post?

Att få vara med och utveckla verksamheten! Också att vara kreativ och nyskapande har varit givande. Att få göra headers och hålla på med social media är helt enkelt roligt.

Vad är mest utmanande med din post?

Att det kontinuerligt är ganska mycket arbete: en PR-chef har nästan varje vecka något som ska lanseras och marknadsföras för att inte glömma bort att skriva MK mailet, uppdatera hemsidan och upprätthålla social media.

Är man aktiv i styrelsen får man även åka runt Finland och fira att andra kylteriföreningar fyller år. Det ger en minnen och vänner för livet!

Är man PR-chef får man skriva mycket, allt från informationsrika MK-mail till lockande evenemanstexter. Dessutom är det bra om är intresserad av layout.

Hurdan människa hoppas du att tar efter ditt arbete? Vilka personliga egenskaper är viktiga att ha? En människa som verkligen tycker om att hålla på med uppgifter som en PR-chef har såklart! Viktigaste är att man är ivrig och är motiverad. Att ha ett öga för layout och att tycka om att skriva är också bra men man lär sig an efter. Personliga egenskaper som är viktiga att ha är först och främst att kommunicera, både internt inom styrelsen och externt genom att förmedla information till alla medlemmar. Jag hoppas att PR-chefen 2016 är en glad och stresstålig lagspelare.

Hur ställer man upp som MK:s PR-chef 2016?

Som till alla andra poster så ställer man upp genom att hämta en blankett från kansliet, fylla i den och få fem underskrifter som understöder att du ställer upp och lämnar in den.

Annat om posten som PR-chef:

Även om det kan vara mycket arbete kontinuerligt så är det otroligt roligt och ett år i styrelsen ger en så mycket! Har man någon vision man vill att verkställs så kan man bra verkställa den. Posten lyckas så bra som man själv gör den! Har du frågor angående posten är det bara att kontakta pr@merkantilaklubben.org!

bottom of page