top of page
1. Varför valde du att åka dit du åkte?
2. Krävde det mycket planering/förhandsordnande?
3. Vad har du läst för kurser under utbytet, kan du rekommendera någonting?
Tecnológico de Monterrey Campus Cuernavaca, Mexiko
Catharina Lindberg

 

1. Jag var intresserad om att lära mig mera om den latinamerikasnka kulturen och det spanska språket. Hade länge velat åka till Mexico för en lite längre tidsperiod, och då jag hörde att de skulle vara möjligt i form av utbyte, var det en no brainer. Utöver detta så var Cuernavaca, Mexico det enda latinamerikanska utbytesplatsen som erbjuder kurser även på engelska. Detta var bra eftersom mina kunskaper i spanska var inte så bra i början av terminen.

2. Såklart var det spännande att åka till andra sidan världen utan ha någon aning vart man sku spendera kommande månaderna. De var inte mycket som måste planeras, allt blev snabbt klart då man kom fram. Universitetet hjälper dig vid behov att hitta boende. Många gånger väljer utisarna att antingen alla bo på samma ställe (så som jag valde) eller att bo hos en familj. Det som ska göras på förhand är ett spanska test, för att värduniversitetet har bättre koll på dina förkunskaper, dock inget att stressa över.

3. Jag studerade på Tecnológico de Monterrey Campus Cuernavaca, i Cuernavaca Morelos. Jag läste kurser på engelska i Internationall Business och även vidareutvecklade jag mina kunskaper i spanska på spanskalektion som var riktad för utisar. Största delen av mina lärare var bra och flera hade dessutom stark koppling med affärslivet, och därmed kunde förknippa teorin med praktiken på ett intressant sätt. Det som är värt att nämna är att kampuset har tiotals gratis aktivitet: gym, bollsporter, yoga, dans, musik, konst etc. Du kan alltså tex ta timmar i att lära dig spela piano, gå på morgon yoga innan föreläsningar eller på eftermiddagen lära dig dansa salsa!

IMG_1281.jpeg
IMG_1282.jpeg
bottom of page