top of page
1. Varför valde du att åka dit du åkte?
2. Krävde det mycket planering/förhandsordnande?
3. Vad har du läst för kurser under utbytet, kan du rekommendera någonting?

Saga Heino, 

Universiti Pendidikan Sultan Idris

1. Egentligen valde jag inte Malaysia direkt. Jag sökte till utbyte via ISEP med Nya Zeeland och Australien som förstahandsval. Jag sökte dock med ett öppet sinne och valde att addera Malaysia på listan. Lyckan var på min sida då jag inte kom in till mina förstahandsval, utan till det sydostasiatiska landet som få vet något om, eftersom det blev en av mitt livs bästa erfarenheter. Jag studerade ett halft år på Universiti Pendidikan Sultan Idris i staden Tanjung Malim ca 1h norr om huvudstaden Kuala Lumpur. 

2. I och med att jag sökte via ISEP krävde det en del pappersarbete å ena sidan till ISEP och å andra sidan till universitetet. Dessutom skulle jag ta ett internationellt prov i engelska. Förutom det var det bara att skaffa visum, boka flyg och annat praktiskt. Största delen av förhandsarbetet hade med själva ansökan att göra, och jag fick bra hjälp till alla ansökans skeden från universitetet.

3. Jag tog magisterskedets biämne, Sport Science and Coaching, under utbytet. För mig betydde det att gå kurser såsom Sport Nutrition, Strength and Conditioning, Psychology in Sport Injury, Sport Entrepreneurship och Injury Prevention & First Aid - garanterat de mest intressanta och lärorika kurser jag någonsin tagit! Rekommenderar varmt för någon som är intresserad av sportrelaterat kursinnehåll. Förutom sportkurserna gick jag en grundnivåns spårkkurs i malajiska. 

IMG_8767.JPG
bottom of page