top of page
1. Varför valde du att åka dit du åkte?
2. Krävde det mycket planering/förhandsordnande?
3. Vad har du läst för kurser under utbytet, kan du rekommendera någonting?

Nice, Nora Nummentalo

1. I Nice är det 300 dagar sol, vilket var en av de största orsakerna jag valde att åka på utbyte till Nice. Dessutom ville jag lära franska - finns det ett bättre sätt att lära franska än i landet av pain au chocolaits? Dessutom eftersom Nice är ligger så centralt i Europa kan man lätt och billigt resa härifrån till olika ställen. Man kan också uppleva hela franska rivieran väldigt billigt.

2. Det krävde nog förhandsplanering men inte mycket mera än till andra länder. Man bör fixa i förhand boende/lägenhet, välja kurserna, köpa flygbiljetter, fixa reseförsäkringen och städerna från Kela. Ifall man har en fransk hyresvärd kan de kräva att man har ett franskt bankkonto. Men under första dagen i skolan har man möjlighet att skaffa ett franskt bankkonto och hemförsäkring ifall det behövs. Dessutom är det vara bra att söka stipendier från olika ställen under året före man åker till utbyte.

3. Jag läste marknadsföring som biämne underutbytet och läste följande kurser på BBA linjen: Luxury Industry, Digital marketing, Brand Management, Cross Cultural Management, Operations Management: IT and Logistics, Contemporary French and Business Society och Intermediate French. Alla marknadsförings kurser är väldigt bra och kan varm rekommendera dessa. EDHEC Business school är väldigt berömd av deras finance linje och har vänner som tog magisterkurser och kan också rekommendera dessa.

WhatsApp Image 2020-02-27 at 12.22.37.jp
bottom of page